Birinin verin, birinin vermeyin demesiyle 10 yıldır durmadan yardırdığım projelerim için devletin bana hiç bir katkısı yokken ve ülkeye dövizi ben sokarken bir de gelirlerimi paylaşmak istemiyorum. Bence kimsede burada konuşulanlara göre gidip şirket felan kurmasın. Bu şirket kuranlar webtasarım+yazılım+adsense kazançlarından dolayı sirket kuruyor yani devletini çok sevdiği vergi verdiği için değil. Sadece adsense için vergi belirsizliği varken şirket kurmak tamamen saçmalıktır. Önce net bir şekilde bir açıklama yapılsın yetkili kişilerce.
Bu eskidendi. Yeni düzenlemeye göre eğer kazancı sağlayan kişi Türkiye de yaşıyorsa ve işini Türkiye den yapıyorsa KDV vermek zorundadır.
Aramızda muhasebeci varsa teyit etsin lütfen. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.
Aramızda muhasebeci varsa teyit etsin lütfen. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.
Az veya fazla farketmez. Düzenli bir gelir elde ediyorsan vergisini vermekle yükümlüsün.
Adsense gelirine ise KDV dahil bir fatura kesmen gerekiyor.
Adsense gelirine ise KDV dahil bir fatura kesmen gerekiyor.
Birinci mesajdan alinti yapamadim ama yazida bir tane bile kanuni dayanak yok. Bu şekilde bir savunma oldukça acemice olur. Ülkeye doviz sokuyorum diyen arkadaşları da anlamıyorum Türkiye den adwords ile reklam vermis isletmenin parasının bir kısmını geri yurda aliyoruz hepsi bu... Yabancı yayınlar için KDV beyan etmenize gerek yok. Kiminle çalıştığınız çok mühim degil. Diyelim ki yabanci bir yazilim firmasi Türkiye de bir apartman duvarina reklam verdi veya sokaktaki panolara... Hizmetten nerede faydalanıliyor ? Yabancı firma olmasi KDV ye engel değildir.