cgrclk adlı üyeden alıntı
Türkiye'de neden böyle bir ekip yok, çünkü emeğe saygı yok. Bu işe tam anlamıyla yatırım yapmak için, ekip kurmak için ciddi yatırım yapmak gerekiyor. Yatırımı yaptık, ekibimizi kurduk, çok güzel temalar çıkardık diyelim bu sefer karşımıza warez olayı çıkıyor. 100 TL'ye tema satmak istiyorsunuz ki bu çoğu temada verdiğiniz emeğin karşılığı olmuyor, buna rağmen "50 TL olur mu?", "30 TL verebilirim" gibi saçma teklifler geliyor karşınıza, ölücü bir kitle var.
Şifreleme yapıyorsunuz bu kez de her sunucuda çalışamaz hale geliyor temalar. Şifreleme yapsanız dahi o kadar çok emek hırsızı var ki piyasada. Tema güzelse anında wareze düşüyor. Sonra para kazanacağım diye bekliyorsun. Şifreleme yapmazsanız zaten 1 tema satarsınız iş biter.
Türkiye'de bu gerçekler varken yatırım yapmayı da kimse göze alamıyor haliyle. İşinde iyi olanlar da uğraşıp çabalayıp themeforest'a tema çıkarmaya çalışıyorlar.
wareze düşmesi bence kötü bir şey değil. beğenilmiş demektir. ve takip edildiğiniz anlamına gelir. themeforest veya her hangi bir firma farketmez. şimdi yazmayayım buradan ama bulamayacağımız tema yok sonuçta warez olarak. hepsine ulaşabiliyoruz.
buradaki konu bilinçlenme. illaki dediğiniz gibi warez ile ulaşmaya çalışanlar çok olacaktır. ancak güncellemeleri ve destek hizmeti almak zorunda kalacak kullanıcılar. eğer gerçekten kullanmak istiyorsa iletişime geçmek zorundalar.
ben warez i çok düşünmüyorum açıkçası. ya da şöyle söyleyeyim tema yönetim paneline online bir sorgu yaparsınız. yönetim paneline kullanıcı adı şifre bağlantısı yapmadan tema özelliklerini kullanamaz kullanıcı. böyle bir şeyde yapılabilir.
Önemli olan bir yerden başlamak. Bence buradaki asıl sorun bizimkilerde. Yani Türk kodlayıcılarda. Sabır yok, güven yok, kötü niyetli çok bence.