SEO Ayarlarınızı Yapın!
Seoyu bilmeyenler için kısaca anlatayım; Seo (Search Engine Optimazition) Arama Motoru Optimizasyonu anlamına denk gelir.
Seo Ne İşe Yarar?
Seosu iyi olan bir site, arama motorları botlarını daha hızlı çeker. Bu bir nevi ‘Bende yeni bir şeyler var bana gel ve onları al!’ demek gibidir. Ve siteniz ne olursa olsun yapmanızı tavsiye ederim.
Peki SEO ayarlarını nasıl yapabilirsiniz?
WordPress kullanmıyorsanız eğer, diğer scriptler hakkında bilgim olmadığı için bir şey anlatamayacağım. Ama verebileceğim en iyi öneriler şunlar;
1- Sitenizi Google – Yandex – Yahoo – Bing gibi arama motorlarına kayıt ettirin.
2- Sitenizde ne içeriği olursa olsun, SEO ayarlarını yapmalısınız. Bunun için bir çok yerde makaleler mevcut.
3- Sık sık arama motorlarını pingleyin. Pinglemeyi bilmiyorsanız burada Google’ı pinglemeyi anlattım.
İleride WordPress seo ayarları için makale yazacağım. Takipte kalın!
Özgün Olun – Özgün olmak, Özgün Yazı Nedir?
Özgün yazı, internet ortamında neredeyse hiç rastlanmayan türden yazıdır. Örneğin Photoshop hakkında bir şeyler biliyorsunuz. Ve sitenize ders ekleyeceksiniz. Sakın ama sakın başka bir siteden dersin tamamını kopyalayıp yapıştırarak sitenize eklemeyin! Bu Google’ın gözünde düşmenize sebep olacaktır. Her zaman özgün olun! Kısacası; anlatımlarınızda ve konularınızda kendi yorumlarınızı çok kullanın. Bu sizi Google'da üst sıralara çıkaracaktır.
Özgün İçeriği Nasıl Yazacağım? Konu Yokki!
Konu bulamıyorsanız eğer, internet ortamında çok fazla gezinmenizi tavsiye ederim. Forumlarda dolaşın. Bazı acemi arkadaşlar usta kişilerden ders almak için konular açıyor. İşte bu nasıl yapılır? Şu nasıl yapılır? gibi sorular soruyorlar ve usta kişiler yorum yaparak yardımcı oluyorlar. Sizde o sorunun başlığına uygun içerik girerek yorumlardan yardım alarak o mevzuyu anlatın. Örneğin şöyle bir örnek verebilirim;
–Sitemin en üst kısmına renkçi çubuklar eklemek istiyorum? Nasıl yapılır?–
Başlıklı bir konu buldum. Konunun içerisine girdim. Baktım ki bir kaç arkadaş bunun için yardım etmiş. Hazır kodlar vermiş. Hemen o kodları aldım ve harmanlayarak internet sitemde konu açtım. O konu linki şudur;
http://ilimal.org/wordpress-sitenin-ustune-renkli-cubuk-ekleme/
Bakın, ben nasıl konuyu buldum. Gördünüzmü? Her zaman bu şekilde hareket edin. Başta hazır bilgileri alarak harmanlayın. Kendinize göre yorumlayarak sitenize ekleyin. Ve başlık her zaman biraz daha farklı olsun!
Örneğin Photoshop’ta banner yapımı başlığında bir yazı gördünüz. O yazının biraz harmanlanmışını alsanız bile aynı başlığı koyduğunuz zaman sitenizde çok geride kalırsınız. Yazının başlığını şu şekilde değiştiriniz mesela ”Photoshop’ta Banner Yapmak İstermisiniz?” bu şekilde yaparsanız eğer, ‘Photoshop Banner Yapımı’ ile ilgili aramaların en üstüne çıkacaksınız! Bu size tavsiyemdir.
Resimlere, linklere sitenizin adını ekleyin!
Konularınıze eklediğiniz resimlere her zaman kendi sitenizin isminide dahil edin. Böylece sitenizden içerik çalan insanlar resimlerinizi de alırken anlamadan sitenizi kendi sitesine eklemiş olacaktır. Google Görsel İndex’iniz bu şekilde tavan yapacaktır. Bu sayede Google’da daha üst sıralara çıkacağınızı düşünüyorum.
Bu makalemde şimdilik bu kadar arkadaşlar. Backlink gibi çalışmalar yapmadan bir siteyi ayakta tutmanın 3 yöntemini anlattım. Allah izin verirse yeni öğrendiğim teknikler ile bu yazıyı sürekli güncel tutmaya çalışacağım. Takipte kalın... Görüşlerinizi esirgemeyiniz.
Kaynak: http://ilimal.org/site-nasil-buyutulur-hit-arttirma-yontemleri-ve-seo-ayarlari-detayli-anlatim/