Aramada öne çıkan snippet'ler
Bir kullanıcı Google Arama'da bir soru sorduğunda, arama sonuçları sayfasının üst kısmında, öne çıkan snippet adlı özel bir blok içinde arama sonucunu gösterebiliriz. Bu öne çıkan snippet bloğu, ilgili sayfadan alınan yanıtın bir özeti ile sayfanın bir bağlantısını, başlığını ve URL'sini içerir. Öne çıkan snippet, sayfada şu şekilde görünebilir:

Featured snippet in search results

Yanıt özeti nereden geliyor?
Özet, bir ziyaretçinin web sayfanızda gördüklerinden programla alınan bir snippet'tir. Öne çıkan snippet'in farkı, bunun sonuç sayfasında kullanıcının dikkatini çekmek için geliştirilmiş olmasıdır. Bir sorgunun, soru sorduğunu belirlediğimizde, kullanıcının sorusunu yanıtlayan sayfaları programla tespit ederiz ve sayfadan alınan bir bölümü, arama sonuçlarında öne çıkan snippet olarak görüntüleriz.

Tüm arama sonuçlarında olduğu gibi, öne çıkan snippet'ler Google'ın değil ilgili snippet'i aldığımız sitenin görüşlerini veya fikrini yansıtır. Zamanla sayfada farklı sonuçlar görebilmeniz için en yararlı snippet'i tespit edebilme özelliğimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Kutunun alt kısmındaki "Geri Bildirim Gönder" bağlantısını tıklayarak Öne Çıkan Snippet ile ilgili geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Öne çıkan snippet'leri devre dışı bırakma
etiketiyle sayfanızda snippet'leri engelleyerek, öne çıkan snippet'leri devre dışı bırakabilirsiniz. Bu işlem, normal arama sonuçlarındaki snippet'ler de dahil sayfanızdaki tüm snippet'leri kaldırır.

Sayfamı öne çıkan snippet olarak nasıl işaretleyebilirim?
Bunu siz yapamazsınız. Bir sayfada, kullanıcının sorduğu sorunun olası yanıtının bulunduğunu Google programla belirler ve sonucu öne çıkan snippet olarak görüntüler.

Bu özellik Bilgi Grafiği'nin bir parçası mı?
Hayır, bu, özel bir sayfa düzeniyle vurgulanan normal bir arama sonucudur.