MuhammedArslan adlı üyeden alıntı

Siteye ait Cpanel adresinden;

Güvenlik -> SSL/TLS -> SSL sitelerini yönetin

sayfasına gidin. Buradan, Bir SSL Web Sitesi Yükle bölümüne sertifikanızı yapıştırın. Zip ile size gelen dosyada bu sertifika var, notepadd++ tarzı editörlerle dosyaları açıp içeriğini buraya yapıştırman yeterli :)

Teşekkürler hocam, aynen bu kadar bir işlemmiş. Yaptım yardımınızla ve oldu. Sorum şu peki sizce bu kadar cahili oynamaları şu linkte anlatım yapılıyor veya sizin şu yazdığınız gibi yarım dakika sürecek cümleyi hosting veya ssl alınan yetkilinin yazması sizce çok mu zordur? Merak ediyorum ben şu anda başka bir siteye kurdum ve hızlıca bitti. Bir firmada 15 domainim mi ne var. Diğer firmada da 3-4 senedir müşteriyim ve senelik 200 lira civarı bir şey veriyorum en son 300 liralık bir pakete yükselttim. Ama bu cümle sanki kerametmiş gibi saklamalar filan, anlamıyorum.

YakupYLDZ adlı üyeden alıntı

İlk olarak yaptığınız hata {EV SSL} değilse SSL'e para vermeniz bence :D

Let's encrypt varken freessl sağlayan siteler varken SSL'e para vermeyin bundan sonra hocam. Hem onlar daha kolay cPanel'den otomatik kuruluyor.

Üssteki hocam sorununuzun çözümünü anlatmış bende öneri yapayım dedim.
Kolay gelsin.

Ya her yerde görüyordum senelik 60 70 lira vs. İsim tescilde 10 lira mı ne görünce alayım dedim planlarım vardı. Birkaç tane aldım. Let's encrypt i duydum tabi senelerdir ama bir iki ufak eksiği veya dezavantajı var diye kalmıştı aklımda. Var mı siz biliyor musunuz?

Yoksa kalan sitelerim için onu da deneyebilirim.