Faizin sabit kalmasi iş sektorünü bitirdi. Özellikle inşaat kan ağlayacak. Kur düşüşü fazla olmaz. 5 altina ineceğini sanmam. Şubat sonundan itibaren izleyin siz şovu.

Seçim ekonomisi bu. Seçime kadar kuru tutalım da sonra ne olursa olsun deniyor. İnanılmaz zor günler geliyor. Ben demiyorum ekonomistler diyor :)

Sabancı ailesinin Maltadan vatandaşlık alması
Aselsan mühendislerinin toplu toplu göç etmesi
Senede onbinlerce gencin eğitim için yurtdışına gidip geri dönmemesi
Vs... vs... gecici durumlar mı sizce :)

Ahh ahh öyle günler gelecekki bu günleri mumla arayacağız. Konkordato ilan eden şirket sayısına bir bakın isterseniz :) durum o kadar vahim ki ağlanacak halimize gülüyorum.

Seçimden malum sonuç çikarsa ben en geç 1 sene içinde IMF lik olacağını düşünüyorum ülkenin bu da benim görüşümdür. Mckinsey falan seçimden sonra gelecek zaten. Bu seçim kazanılırsa ekonomi komple çökecek. Yatırımcı çok tedirgin. Kur düşüşlerinde bile toplu toplu dolar alıyor halk. Çünkü yandaşı muhalifi kimse zerre kadar bir seylerin iyiye gidecegine inanmıyor. Inanmalari icin bir sebep yok çünkü.

Her konuya yazıyorum yazmaktan yoruldum artık. Arkadaşlar 455 milyar dolar ne demek haberiniz var mı? Bu borcu onlarca sene ödeyecegiz. Hala da artmaya devam ediyor. Genc issizlik %30a gidiyor. Genel issizlik %12.5lara geldi. Bu ülke daha ne kadar dayanir saniyorsunuz?

Kur düşüşleri de sadece alım için bir fırsat en geç 1 aya eski dengesine gelir sonraki aylar da üzerine koyarak ilerler. Trump bir tweet atıyor ekonomimiz kayıyor. Dünya lideriyiz ya öyle de güçlüyüz :)

Trump alenen bizi tehdit etti Dolar artmasin diye CB falan sadece bu açıklamalara üzüldük diyebildiler. Arayıp telle falan görüşüp apar topar arayı yaptılar. Abd şu an santaj yapacak konumda. Ne isterse yapar ve alır. Bu da ayrı bir vahim durum.

Gece gece icinizi kararttım ama durum bu. Isteyen olursa analiz verileriyle durumu daha da acik anlatirim. Dayanabilirsenuz tabii