1-Net bir strateji oluşturun:
Herhangi bir Sosyal Medya platformunun plan olmadan kullanılması ve yatırımın yapılması size düşük bir getiri sağlamasına yol açar. Eğer instagram projeniz varsa hedeflerinizi erkenden belirleyip ve net olmalısınız.

2-Harika bir biyografi hazırlayın:
Instagram’da iyi hazırlanmış bir biyografi, Instagram’daki hedefleriniz ve stratejileriniz hakkında ne kadar net olduğunuzu gösterdiğinden takipçinizi artırmanıza yardımcı olur. Profiliniz, Sosyal Medya’daki varlığınızın amacınızı ve işinizin neyle ilgili olduğunu gösterdiğini unutmayalım.

3-İlgi çekici paylaşımlar yap:
Hedef kitlenizin Instagram’da ne görmek istediğini bilmelisiniz. Hedefleriniz, hedef kitlenizi içeriğinizle meşgul etmek ve eğlendirmek olmalıdır. Kişiler içeriğinizi beğenir, yorumlar ve paylaşırsa daha fazla erişim elde edersiniz. İlgi çekici başlıklar sizi yeni takipçilere ulaştırır. Bu nedenle paylaşımlarınıza özen gösterin.

4-Instagram Hesabınızı Tanıtın:
Web siteniz ya da blogunuz varsa Instagram hesabınızı gösteren bir link ekleyin ve Instagram içeriklerinize blogunuzda yer verin. Böylece sizi daha fazla kişiye ulaştırmaya yardımcı olacaktır.

5-Instagram Paylaşımlarınızı Tanıtın:
Daha fazla takipçi edinmek için Instagram’daki paylaşımlarınızı diğer sosyal ağlarda da tanıtın. Instagram profilinizin gizli olmamasına bu konuda özen gösterelim yoksa paylaşımlarınızdaki etkileşim sayısı sadece takipçi sayınızla sınırlı kalacaktır. Ücretli bir reklam vererek hızlı yoldan etkileşimleriniz arttırabilirsiniz.

6-Aynı sektördeki hesapları takip edin:
Sosyal Medya’da birisini takip ettiğinizde, aynı işi yapan diğer hesaplar size geri dönüş yapacaktır.

7-İlgili Etiketler Kullanın:
İlgili etiketlerin kullanılması, İçeriğinizi paylaşırken popüler hashtag’leri kullanın veya kendi hashtaginizi oluşturun.

8-Düzenli ve doğru zamanda paylaşım yapın:
İnsanlar her şeyden önce heyecan verici ve ilgi çekici içerikleriniz için sizi takip ediyor bunu unutmayalım. Paylaşımlarınız, sizi daha geniş kitlelere tanıtır. Bu nedenle, düzenli olarak ve doğru zamanlarda içerik yükleyin. Örneğin, gece geç saatlerde paylaşım yaparsanız, o zaman çoğu insan tarafından görülmez ve Instagram geçmişine gömülür.

9-Resimlerde Göze Hitap Eden Yazı Fontları Kullanın:
Instagram görsel bir platform olmasına rağmen, ilgi çekici başlık, etkileşimin arttırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Okuyucuyu sayfanıza çekmek için en uygun emojiyi ve en alakalı kelimeleri seçin.

Eksik ve eklemek istediklerinizi söylerseniz sistemden güncelleyebilirim
Kaynak:
https://www.teknometrik.com/instagramda-populer-olmanin-9-yolu/