Hocam Oracle sunucunun çekirdek miktarına göre para ister uzak durmak gerekir.
Bedava versiyon Express Edition onunda özellikleri;
Concurrent (Eş zamanlı session yani anlık kullanıcı sayısı ) 10 yada 8 ile sınırlandırılmıştır.
600MB Veri kayıt alanı vermektedir.
Bunun yanısıra Express Edition SQL Server;
Eş zamanlı bağlantı sayısı 8
Kayıt alanı 10 GB
Gelelim PostgreSQL benim sunucumda kullandığım ve kullanmaktan mükemmel keyif aldığım veritabanı servisi;
Data Tipi olarak en çok data tipi bulunan veritabanıdır. En güzel örneği, Array hatta multiple Array data tiplerinin bulunması buradan detaylı bakabilirsiniz. Sonra geometrik şekiller, text arama tipi gibi :) Görünce bu neymiş dersiniz benim gibi. Zenginlik tavan yapmış..
PostgreSQL Data Types
Benim kullandıgım versiyonu PostgreSQL 9.0 bu versiyonunda Concurrent bağlantı sayısı 100 olarak default geliyor fakat siz bunu sunucunuzun teknik özelliklerini baz alarak değiştirebilirsiniz. Mesela benim sunucum cift cekirdekli ve 3 GB ram var anlık 300 bağlantıya kadar izin verdim.
Kayıt alanı harddiskniz ne kadarsa o kadardır. Şimdilik bir sınır yok ;)
MySQL'in güzel özelliği hem sınırsız kayıt hemde bunun yanında yapacağınız işe göre database engine(veritabanı motoru) seçimini size sunmasıdır.
Mesela MyIsam ve InnoDb default gelen veritabanı motorlarından ikidir genelliklede tercih edilen ikisidir. Bu veritabanı sevrisleri arasında elbet fark vardır.
Mesela myIsam veritabanı motoru yayında olan websiteleri için biçilmiş kaftandır çünkü çoklu kullanıcının olduğu ortamda Select sorgulara çok hızlı yanıt verir InnoDb'ye göre fakat InnoDB'de herhangi bir aramada yada bir kullanıcının en son yaptığı işleme dönmekte InnoDb anahtar sırlamasına göre indexleme yaptığı için çok daha hızlıdır.
Yani MySQL size ne tür bir proje yapacaksınız sizin için neler kritik işlem olacak olmazsa olmazlarına göre araştırıp uygun motor seçme imkanını sağlıyor ;)
Paranız varsa ve kurumsal bir iş yapacaksanız. ORACLE'ı gozunuz kapalı seçin, eş zamanlı upate,delete,select sorgusu yaparken birde yanına select sorgusu yapabilmeniz gibi olanaklar sağlıyor.