Makale yazarlığı yaptığım dönem oldu makale satın aldığım zamanlarda. Taban fiyat artması açıkçası hiç bir şeyi değiştirmez. Daha doğrusu dediğiniz "1 TL ye alıyor 2 TL ye satıyor" muhabbetinin çözümü değildir.

Diyelim x kişisi foruma üye oldu ve makale yazarlığı yapmaya başladı. Yeterince referansı VS yok. Bu durumda taban fiyattan yazsa bile alabileceği iş sınırlıdır. Aldığı iş ise yüklü sipariş değil 3 5 makalelik siparişlerdir.

Yüklü siparişi kimse kurumsal görünmeyen veya referansı az olan kişiye vermez. Çünkü işin takibi yetişti yetişmedi muhabbeti kopya kalitesiz muhabbeti can sıkar.

Forumda taban fiyat 100 kelimesi 1 TL ama çoğu aracı yazara zaten bu rakamı vermiyor. Çok daha alt ücret ile çalıştırıyor 75 kuruş 80 kuruş hatta daha az rakamlara. Yani taban fiyat değişimi bu yazarların işine zaten yaramayacak.

Peki bunları biliyorsun niye aracılar ile çalışıyorsun dersen cevabım zaten yukarıda. Benim işi takip edecek makaleleri kontrol edecek uğraşacak vaktim yok. Olsa zaten oturur kendim yazarım makaleyi. Forumda yazar bulup 100 kelimesine daha az para vereceğim diye sürekli makale yetişti mi kopya çıktı mı makaleci hastalandı mı annesi mi hastaneye kaldırıldı işi ile uğraşmak istemiyorum. Bunun içinde fazla para veriyorum aracı benim yerime takip ediyor işi. Aracının işi budur bunun için para alır. Zaten bunu takip etmeyen aracı iş yapamaz bğyüyemez.

#wmaracında uzun zamandır ticaret yapmıyorum. Ticaretinin büyük bir bölümü hem alım hem satım için farklı bir wm forumu. Orada 100 kelimesi 1.5 TL taban fiyat ama emin olun herhangi bir değişiklik yok durumda.

#taban fiyat artışı sadece küçük kendi çapında iş yapan yazarlara yarar. Atıyorum haftada 5 10 makale siparişi alan düzenli müşterisi olmayan arkadaşlar için iyi olur. Onun dısında hiç bir değişiklik olmaz. Serbest piyasaya istediğin kadar kural koy başarılı olamazsın. Gerekli bilgi ve eğitime sahip oldugunu söylemişsin insanlara yukarıdan bakış atmışsın. Eğer gerekli bilgi ve deneyime sahipsen dediğimi anlarsın. Amacım tartışma çıkarmak değil. Taban fiyat politikası wmaracı için dediğim gibi beni etkileyen bir durum değil bu nedenle dışarıdan bakan bir göz olarak yazıyorum.