Facebook arama kısmında herhangi birşey arattığınızda Bing ile alakalı içerikler geliyor, tıklanma oranı acayip şekilde artıcak ve hatta hayatı facebook üzerine kurulu Milyonlarca insan arama işlemini artık google değilde Facebooktan yapıcak.

Aferin Facebooka taktir ettim kendilerini, algoritma konusunda kendilerini az daha geliştirseler ve kullanıcıları biraz daha oraya yöneltseler Google çok büyük rakip olucaklar.
Eminim bu uygulama googleın fena halde canını acıtıcak

Ayrıca konu ile alakalı Mayıs ayında Facebook ve Bing arasındaki anlaşma şartları değişmiş;
Bilindiği üzere Facebook hisselerinin küçük bir kısmı MS tarafından satın alınmıştı.

Microsoft'un arama motoru Bing'in Facebook ile yaptığı işbirliği kuralları değiştirecek.

Yapılan işbirliği uyarınca Bing arama motoruna Facebook kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapan kullanıcılar yaptıkları aramalarda arkadaşlarının Facebook profillerinden de sonuçlar görebilecekler. Böylece örneğin bir restaurant adı arattığınızda daha önce orada yemek yemiş, restaurant hakkında yorum yazmış ya da fotoğraf eklemiş arkadaşlarınızın girdilerini de sonuçlar sayfasında göreceksiniz.

Bing arama motoruna Facebook kullanıcı adı ile girerek yapılan aramalar Bing sunucularında kayıt altına alınacağı için aynı zamanda reklamcılar için muazzam bir veritabanı da oluşturulmuş olacak. Çünkü ellerinde kimin internette neyi aradığının bilgisi bulunmuş olacak.