Selamlar, Konuyu görünce bi duygulanmadım değil. Hele ki tasarım sekmesini görmem lazım demişsin o apayrı bişey :)

Şimdi arkadaşım, tasarım sekmesi görme işi çok geride kaldı eğer bir front-end developer olacak isen bunun yerine live preview özelliği olan editörleri araştır. burada kastettiğim default live prev değil customize ederek ekleyebileceğin editörler, 2. olarak kodlama eğitimi verdiğim herkese söylediğim ilk şeyi hep aklında tut açtığın her elementi kapatman gerekiyor. bununla birlikte aradığın şey program değil IDE veya Code Editör diye geçiyor ve bahsettiğin Adobe Dreamweaver bir IDE (nedir bu ide ?).

IDE'nin ne olduğunu eklediğim linkten bulabilirsin, editöre gelecek olursak onuda aynı şekilde çözebileceğine inanıyorum.

Eğer yok abi ben hem back-end hem front-end yazacam ve back-end de PHP Kullanacam diyorsan : PHPStorm tam senin için yazılmış bir IDE.

Yok Ben PHP değil Ruby Yazacam diyorsan : RubyMine a bakmanı öneririm.

Yok be abi buda değil ben Python yazıyorum Diyorsan: PyCharm Kelimenin tam anlamıyla bu işin ehli.

Yine bilemedin ben javacıyım abi diyorsan : IntelliJ IDEA Bir IDE den fazlası senin için.

Hiç biri değil ben .NET yazıyorum diyorsan bunun için microsoftun cross-platform ideleri var ama sen onları sevmediysen : ReSharper a da bak bi derim.

Şimdi diceksin ki ya bunların hepsi ücretli, bende diyeceğim ki adamlar taş mı yesin o kadar kaliteli işi bedava yapamazlar ama tam o sırada öğrenci olup olmadığına göre değişiyor durum eğer öğrenci isen sana 1 yıl beleş. 1 yılda da 1 yıllık parasını kazanırsın heralde :) sen sormadan söyleyeyim bunların hepsi cross-platform.

Sen şimdi dersen abi yok ya bu IDE'ler çok ram yiyor ben editör istiyorum.

O zaman tartışmasız : VS Code, istediğin dile göre customize edebilirsin hemide,

Yok ya ben çok şey edemedim ona dersen : Bir Classic olan Sublime Text 3'te işini görür fazlasıyla ha bunu da istediğin dile göre Customize etmen gerekiyor ama.

Yok ama ben customize ile uğraşamam dersen GITHUB diye bi yer var orada istediğin dile göre customize fileları var indir kullan çiçek gibi olur.

Ha bu arada bunların hiçbirinde tasarımı göreceğin bir sekme yok, eğer o tarafı görmen gerçekten gerekiyorsa DWnin mac versiyonunu indir kullan gitsin.

Arkadaşlar dicek atom yazmamışsın ama ayıp oluyor diye, atomu yazmadım çünkü kendisi bir IDE kadar ram yiyor arayüzü çoh hoş emma ram canavarıdır kendileri. :)

İyi Forumlar.