Zebra Hocam onun da nedeni ortada. Yakın bir örnek vereyim. Bizim köyde doğru düzgün yaşayan kalmadı. Pirinç ve Buğday üreten köylülerin bir çoğu tarlayı, tabanı bıraktı şehre taşındı. Ee bunları bizim millet üretmezse mecbur ithal olarak alınacak. Yahu afrikada bile tarlalara yer kalmadığı için artık hayvanları toplayıp başka yerlere taşıyorlar yeni tarım arazileri açılsın diye.
Şehir hayatı daha çekici geliyor insanlara. Köyün bağlı olduğu belediye yakında düşecek belediyelikten, çünkü belediye olmak için belli bir sayıda insan yaşaması lazım ama yaşamadığı için belediyelik bile düşecek.
Tam bunun zıttı bir olay daha örnek vereyim. Burada Fransada yıllardır yaşayan adam, köyüne gitti hayvancılık yapmaya. Hem artık sektörde rakip eskiye göre az, hem karlı iş hemde devlet oldukça güzel destek ve hibe veriyor. Bizim köylülerimiz şehir hayatı için köyleri bırakıyor. Öteki adam avrupayı bırakıp gidip köyünde hayvancılık yapıyor.
Burda sorun, şehre göç edenler 10 ise köye göç edenler 1, e haliyle üretim bitiyor.
Benim amcamda köyde ekip biçiyor şikayet ettiğini görmedim. Adam hayatını seviyor, şükrediyor.