lostyazilim
tr.link

Okulun sitesi ile ilgili dilekçem nasıl olmuş...

23 Mesajlar 3.530 Okunma
acebozum
tr.link

Hurkal Hurkal Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 89 / 114
  • Ticaret 0, (%0)

Ghost adlı üyeden alıntı

Seneye iki sene bilgisayar dersimiz var. Hocayla çok iyi geçineceğiz. :D
Birde merak ettiğim şey şu: Bilgisayar öğretmenlerinin C,C+, C++, C#, Vb.NET, PHP, ASP, ASPX, Java, MYSQL gibi şeyler hakkında bilgileri var mıdır?

Güzel bir soru sormuşsun... Türkiye'de 5 çeşit bilgisayar öğretmenliği alanından mezun öğretmenler görev yapmaktadır. Bu alanlardan sadece ismen bahsetmek gerekirse;

• Bilgisayar Öğr.

• Bilgisayar Sistemleri Öğr.

• Bilgisayar ve Kontrol Öğr.

• Elektronik ve Bilgisayar Öğr.

• Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr.

Bu alanlardan mezun öğretmenlerin hepsi ilköğretim okullarında görev yapmak için yeterli donanıma sahipken mesleki ve teknik eğitim veren liselerde görev yapmak için her alan yeterli düzeyde değildir. Her bir alanın birbirinden ayrılan dersleri olduğu gibi ortak dersleri de vardır.

Asıl soruya gelelim: "Her bilgisayar öğretmeni yukarıdaki dilleri biliyor mu?" demek yerine "Her bilgisayar öğretmeni bu dillerin eğitimini alıyor mu?" diye soralım.

Cevap: Hayır

wmaraci
reklam

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)

Hürkal adlı üyeden alıntı

Güzel bir soru sormuşsun... Türkiye'de 5 çeşit bilgisayar öğretmenliği alanından mezun öğretmenler görev yapmaktadır. Bu alanlardan sadece ismen bahsetmek gerekirse;

• Bilgisayar Öğr.

• Bilgisayar Sistemleri Öğr.

• Bilgisayar ve Kontrol Öğr.

• Elektronik ve Bilgisayar Öğr.

• Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr.

Bu alanlardan mezun öğretmenlerin hepsi ilköğretim okullarında görev yapmak için yeterli donanıma sahipken mesleki ve teknik eğitim veren liselerde görev yapmak için her alan yeterli düzeyde değildir. Her bir alanın birbirinden ayrılan dersleri olduğu gibi ortak dersleri de vardır.

Asıl soruya gelelim: "Her bilgisayar öğretmeni yukarıdaki dilleri biliyor mu?" demek yerine "Her bilgisayar öğretmeni bu dillerin eğitimini alıyor mu?" diye soralım.

Cevap: Hayır

Maalesef geleceğin sektörü olan IT ye öğrencilerin ilgisini çekmek için öğretmenlerin de biraz bir şeyler bilmesi gerekli. Umarım ilerde ülkemiz çok daha gelişir. Teşekkürler hocam. :))

braveturks braveturks WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek öğretmen
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 15 / 13
  • Ticaret 1, (%100)

DostAjans adlı üyeden alıntı

ASP yi neden böyle kötüler/karalar gibi şeyler yazmışsın bir anlam veremedim. Dünya'nın ve Türkiye'nin en büyük birçok web sitesi halen Asp ve Aspx kullanıyor.

PHP yi seviyor olabilirsiniz ama böyle mantık dışı bir yazı yazma hakkınız yok. Php'yi sevmeyen birisi de aynı okula böyle bir mail gönderse ne olacak ?

Burdan şunu anlıyorum ki, siz ASP'yi de PHP'yi de yüzeysel biliyorsunuz. Derinlemesine bilseydiniz böyle bir yazıyı asla yazmazdınız.

Daha liseye gidiyorsun anladığım kadarıyla. Sana bir arkadaş/abi (veya sen en anlarsan) tavsiyesi; İlerde ekmek yiyeceğin kapıyı kırma. Gün olur biraz ASP öğrenirsin, birisi sana ASP işi verir, evine çoluğuna çocuğuna rısk olur bu iş.

Mesele sevmek ya da sevmemek değil. Sadece milli menfaatler doğrultusunda ücretsiz olanı varken neden devletin parası gitsin. PHP dünya medeniyetinin malı asp ms malı.
Ghost HaydarSahinn

kişi bu mesajı beğendi.

Ücretsiz tanıtım yazınızı yayınlıyoruz.
braveturks@gmail.com Ayrıntılar için iletişime geçiniz.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al