lostyazilim

Üç kuruşun hesabını yapanlara sesleniyorum!

57 Mesajlar 6.314 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

100120 100120 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 01.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 32 / 88
  • Ticaret 39, (%100)
Kesinlikle katılmıyorum. Gönüllü olarak yardım eden eder, para isteyen bilgisinin ve emeğinin karşılığını ister bundan doğal bir şey yok. Elinden sigarayı düşürmeyen, emzik niyetine kullanan insan bir zahmet projesine bir bütçe ayırsın sigaraya ve alkole para harcayan insanların yıllık harcamalarına bir bakın büyük paralar ortaya çıkıyor. Maaş yetmiyorsa ek iş yapın çalışın fakat bedavacılığa alışmayın.

wmaraci
reklam

ozkan06 ozkan06 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 81 / 139
  • Ticaret 1, (%100)
vukuf senin mantığa göre kimse kimseye hayrına birşey yapmasın. Başın sıkışınca sen de kimseden birşey bekleme, para vermeyene de iş yapma sen. İşte ülkemiz senin mantığındakilerden kurtulursa uçar. Şu verdiğin sigara örneğine gelirsek sigara içen birisi sana yardım ettiğinde sen diyor musun ki SİGARA İÇENDEN YARDIM ALMAM diye de konuşuyorsun.

iyikalp.com | editör

• Üyelik 01.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 32 / 88
  • Ticaret 39, (%100)
ozkan06 forum ortamında herhangi bir üye ile kesinlikle tartışmaya girmiyorum çünkü tartıştığım kişinin kaç yaşında olduğunu bilmiyorum, konuya dair düşüncemi belirttim ve bitti ister yorumuma katıl ister katılma önemli değil.

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Bende güzel bir şey bırakayım buraya...
Elbette bunu yanlış anlayanlar olacaktır. Lakin bu ifade kapsamı sadece istedikleri/aldıkları yardım akabinde ticari bir kazanç sağlayanları kapsar... Kendi halinde sorunlarla uğraşanları değil...

Browland

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 81 / 139
  • Ticaret 1, (%100)
enerjiveguc İyilik et balık bilmezse Halık bilir... Buda benden sana gelsin. Sanırım biri Hristiyan biri müslüman sözü

iyikalp.com | editör

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

ozkan06 adlı üyeden alıntı

enerjiveguc İyilik et balık bilmezse Halık bilir... Buda benden sana gelsin. Sanırım biri Hristiyan biri müslüman sözü

Sözü söyleyen kişi için mi "Hristiyan sözü" ifadesi kullandınız? Sözü söyleyen kişi Ahmet Şerif ÖZGÖREN dir.
Etnik açıdan konulara yaklaşmamalısınız. İnsanlıktan uzaklaşabilirsiniz! Kimin kime ne zaman ne durumda faydası dokunacağını bilemezsiniz...
Crewx yilmaz70 jobsfrominternet

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 81 / 139
  • Ticaret 1, (%100)
enerjiveguc Dünyada herşeyi para ile satmaya kalkarsanız gün gelir huzurunuzu da parada ararsınız ve bulamazsınız. paylaşmak ne güzel bir duygu.. İnsanın başkasına karşılıksız olarak yardım etmesi ve ona karşılıksız maddi şeyler vermesi insanın iç huzurunu artırır. bedava peynir sözü yabancı bir atasözü. Başkası kendi üstüne almış olabilir. Ben söyledim diyebilir ancak...Bizler Bedava peynir vermesini de biliriz. Etnik olarak yaklaşsaydım biz Türkler ve Onlar ingilizler diye başlardım ancak etnik değil inanç olarak yaklaştım. Bu paylaşma meselesi kişinin inancının ve yaşantısının bir sorunu... Bu arada kimseyi kaybetmedim. İnsanları farklı düşünüyor diye de dışlamış değilim. Siz kendiniz itiraf ettiniz faydası dokunacağını bilemezsiniz dediniz. Fayda dokunması bedava peynir gibidir...

iyikalp.com | editör

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
Sözüm meclisten dışarı, bu aralar da modern dilencilik moda oldu. Bakın bir hocamın ünlü bir sözü var, ilk derste verdiği bir söz. Dedi ki "Education is not CHEAP!".

İnsanlar ücretsiz destek istiyor, ücretsiz destek vermeyen yani YARDIMCI olmayanları vicdansızlık, duygusuzluk hatta inancıyla suçluyorlar. Yahu kardeşim, kişiler size yardımcı olmak zorunda mı? Olsa iyidir, kötüdür o ayrı bir konu. Olmak zorunda mı, ya da neden olsunlar? Bu bilgi DİLENCİLİĞİ kültüründen kurtulmamız lazım. Yabancılar Mars'a gittiler. Yani bizden kat be kat ötedeler. Yani araştırdığımız bir çok konuya ait parça parça bilgiler (ve bazen birebir projeler) internette var ve bunları alıp toparlamak, derlemek bizim elimizde. E bu bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken neden bu YARDIMCI olmayanı karalamak? Neden insanlara yardımcı olmaları konusunda baskı kurmaya çalışmak.

Emek vereceksiniz, bilginiz yoksa para verip kurs alacaksınız. Gecenizi gündüzünüze katıp kitaplarla sabahlayıp öğreneceksiniz. Bir kişi gelecek size "herşey para mı" diye kestirip atacak, vicdanla inançla suçlayacak. Bu kadar kolay olmamalı. Sizler de araştırın ve öğrenin. Şimdi bana sorulacak, sen yardım istemiyor musun? Evet istiyorum. Ama yardımcı olan kişilere teşekkür edip bitiriyorum. Kimse de olmazsa internette araştırıyorum. Kimse bana yardımcı olmak zorunda değil biliyorum.

Anlayacağınız, kimse size karşılıksız birşey vermek zorunda değil. Kimseye siz de karşılıksız birşey vermek zorunda değilsiniz. Bu tamamen kişilikle ilgilidir. Bunu yapmak sizi iyi ya da kötü bir insan yapmaz.

İyi akşamlar.
Mrtcn Browland 100120

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 32 / 88
  • Ticaret 39, (%100)

ozkan06 adlı üyeden alıntı

İşte ülkemiz senin mantığındakilerden kurtulursa uçar.

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Bu bilgi DİLENCİLİĞİ kültüründen kurtulmamız lazım. Yabancılar Mars'a gittiler. Yani bizden kat be kat ötedeler.

2 farklı yorum, Oğulcan'a katılıyorum tabii ki, biz bu kafayla zor uçarız.:)

• Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 81 / 139
  • Ticaret 1, (%100)
Oğulcan Öncelikle şunu öğrenmelisin yardım istemek dilencilik değil, dilencilik çalışma imkanı olduğu halde para dilenene denir. Burada eğer birisi bana şu işi yapın veya websitemi kurun diye yardım istemişse dahi bu dilencilik olmaz çünkü bilmediği bir konudur. Ancak her işi bildiği halde başkasına iş yaptırmak dilencilik olarak görülebilir. Ayrıca yazımdan anladığınız bu ise Pes yani. Burada kastedilen şey bir işe başlayan birisinin tıkandığı yerlerde kimsenin onun önünü açmaması. Demişsiniz ki kimse yardım etmek zorunda değil, katılıyorum buna kimse kimseye birşey yapmak zorunda değil ancak meseleyi kişisel boyutta düşünerek yazmadım. Ülke olarak diye yazdım. Ülke olarak paylaşmayı bilmezsek, sizin ve o hocanız gibiler olmasa inanın uçuşa geçeceğiz. Şimdi soruyorum size ben bir server kurmayı neden bir Portekizlinin yardımıyla öğreniyorum. Hemde dilini tam anlamaya anlamaya... Kursa gidemeyenlerin takıldığı şeyleri sorma gibi bir hakkı yok mu? ya da kursa gidenlerin takıldığı yer hiç yok mu? Herşey para mı? En ufak bir şeyi bile para karşılığı mı soracağız. Bu arada sorumun cevabını alamadığımda kimseye kızdığımı ya da lanet ettiğimi hatırlamıyorum. Sadece genel bir sorunu kendi yaşadıklarımla dillendirmek istedim. Evet ülke olarak yardımlaşmayı da paylaşmayı da ortak çalışmayı a bilmiyoruz. Bilsek zaten bu sorunları dile getirmem. Siz gidin bir stackoverflow'a bakın. Her sorumun cevabını orada bulmak insanın zoruna gidiyor. Bırakın yardımlaşmayı insanlar kendi kodlarını paylaşıyorlar. Şimdi siz diyorsunuz ki kimse kimseye parasız yardım etmek zorunda değil. Evet bu kafayla Marsa değil Ağrı dağının tepesine zor çıktık

iyikalp.com | editör
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al