Merhabalar tekrardan… Çoğu webmasterlerin ve webmaster adaylarının sürekli olarak WordPress eklenti ve bunlara bağlı sitenize kazandırdıkları yada kaybettikleri şeylerden bahsedeceğim. Eklentiler sistemimiz üzerinde bizlere kolaylık sağlayan ve Google SEO açısından bizlere sürekli olarak fayda sağlayan birleşmiş kodların sağladığı faydalardır… Nasıl kurulur diye soracak olursak bunun 2 farklı çeşidi ve yöntemi vardır.
Direkt olarak WordPress admin girişinde eklentiler kısmından eklenti arayarak,
Dosyayı direkt olarak indirip, FTP üzerinden wp-content/plugins kısmından açıp tekrardan admin panelinden eklentiler kısmından yükleyerek WordPress eklenti kurulumu işlemini tamamlayabilirsiniz.
WordPress Seo Eklentileri
Bildiğiniz üzere onlarca eklenti(plugin) mevcuttur. Bunlardan işinize yarayabilecek, kendi kullandığım ve tavsiye edebileceğim eklentilerden bahsetmek istiyorum öncelikle. WordPress türkçe eklenti ve türkçeye çevrilmiş eklentilerden başlayacağım.
Google Sitemap Generator: Bu eklenti adından da anlaşılabileceği üzere site haritasını oluşturan Türkçe WordPress eklentileri olarak tek geçeceğim plugin’ lerden birisidir. Kullanımı çok kolay ve sunucuda kasma gibi şeylere yer vermeden tüm içerisine alabileceğiniz ve özellikle bloglar yada sürekli güncellenen sayfalar için önerebileceğim, bir konu eklendiğinde otomatik olarak güncelleme işini yapan ve Google’ ye bununla ilgili bilgi veren bir araçtır.
Force Gzip: Bu eklenti yazı ve içeriklerinizi %80 oranında sıkıştırarak indexleme aşamasında arama motorlarına kolaylık sağlıyor. Ağır ağır okumak yerine hem dosyanızı indiriyor ve tüm içeriğe kolaylıkla ulaşabiliyor.
Wp-Pagenavi: Sayfalar arası geçişi sağlayan mükemmel bir eklenti. Benim sitemde de mevcut. Ana sayfanın en alt kısmında 1, 2, 3 gibi sıralama görüyorsunuz. Bu eklenti kullanıcıların daha çok sitenizde dolaşmasını sağlıyor.
Wp-Postviews: Yazmış olduğunuz yazıların kullanıcılar tarafından okunma sayısını gösterir. Bu daha çok ilgi çekeceğinden ziyaretçi alâkasız olsa bile konuyla ilgilenir.
All-in-Seo: WordPress in hem ücretsiz hem de en çok kullanılan SEO eklentisi. Ben bir kaç ayarını bulamadığım, çözemediğim ve eklenti yüzünden (sinir krizi) sebebinden dolayı kullanmıyorum. Ama şiddetle tavsiye edeceğim eklentilerden birisidir.
Bunlarla ilgili diğer bilgileri WordPress SEO ile Optimizasyon sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Şimdilik tavsiyelerim bunlar. İlerleyen zamanda tekrar tekrar gündeme getireceğim. Teşekkürler…
Kaynak: http://www.seomakale.com/wordpress-seo-eklentileri.html