Seo uyumlu makale her ne kadar önemli olsa da, seo uyumlu konu da bir o kadar önemli dir.. Kimsenin aramadığı konuları neden siteye makale olarak ekleyelim ki?
Benim haber sitelerine tavsiyem : google trends kullanmaları dır..
Blog gibi sitelere ise : google ads tarzı kelime analiz sitelerini kullanmalarını tavsiye ederim..
Örnek verecek olursak haber siteleri o an trend olmuş şeyleri yazarsa daha çok tutar ama bu bir tarih sitesi için böyle değildir.. Bir tarih sitesi, atıyorum ; Türk Tarihi ile ilgili bir makale yazacak, google adwords' e girerek bu konunun ne kadar çok aratıldığını bulur ve yazar.. Sadece google ads değil tabii ki, wikipedia, eksi sözlükte ki entriler ve daha fazlasını kullanıp, google adwords' de bunların aratilma hacmie bakarak da yazabilir..
Ama unutmamak lazım ki; haber, portal, kadın, magazin vb bir çok siteyi kurmak, boş yere harcanak bir emek demektir.. Hürriyet, onedio, haber7, listelist varken kim ne yapsın bizi diye düşünülmeden açılan sitelerin tümü harap.. Haa ama benim size tavsiyem; 1 buçuk milyar liranız varsa eğer, gidip haber.com domainini almak olacak.. Eğer öyle yaparsanız emin olun 1-2 ay içerisinde her yazdığınız haber 2 milyon insan tarafından okunur..
Blog (yani tarih, web, teknoloji vb niş site fikirleri) açmak istiyorsanız eğer, gözlemlerim sonucu söylüyorum ki; imkansız olacak bir şey.. Burada shifdelete, wmaraci, web tekno gibiler varken kim ne yapsın senin teknoloji siteni.. Aynı zamanda tarih vb bir web sitesi açacaksanız da wikipedia gibi siteler başa bela.. Ayrıca bu durumda rakipleriniz sizden çok daha yuksekteler.. Yani rekabet çok fazla..
Peki ne yapmalı? (Bu arada yukarıda yazdıklarımı LÜTFEN yanlış anlamayın, bilmeyen arkadaşlar için durumun kritik olduğunu anca böyle belli edebilirim)
Yapılacak şey basit.! Kimsenin açmadığı fakat herkesin aradığı bir web sitesi açmak.. Belki bu dediğim diğerlerinden daha zor, sonuçta böyle bir site açmak; sanki 1 milyon aranma değeri olan fakat kimsenin bulmadığı bir domain almak gibi bir şey.. Ama emin olun, böyle bir şey bulursanız çok iyi bir yere gelebilirsiniz.. Sonuçta ilkler her zaman önemlidir :)
Sizin bu konuda düşünceleriniz neler? Peki ya siz nereden konuları buluyorsunuz? Google ads mi yoksa google trends mi sizce önemli? Bana göre google trends, sonuçta trend olan şey kısa zaman da popüler bir hale gelebilir :)