lostyazilim

Seo uyumlu konu (makale değıl)

13 Mesajlar 1.410 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Ygadam Ygadam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Market görevlisi
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 16 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Seo uyumlu makale her ne kadar önemli olsa da, seo uyumlu konu da bir o kadar önemli dir.. Kimsenin aramadığı konuları neden siteye makale olarak ekleyelim ki?

Benim haber sitelerine tavsiyem : google trends kullanmaları dır..
Blog gibi sitelere ise : google ads tarzı kelime analiz sitelerini kullanmalarını tavsiye ederim..

Örnek verecek olursak haber siteleri o an trend olmuş şeyleri yazarsa daha çok tutar ama bu bir tarih sitesi için böyle değildir.. Bir tarih sitesi, atıyorum ; Türk Tarihi ile ilgili bir makale yazacak, google adwords' e girerek bu konunun ne kadar çok aratıldığını bulur ve yazar.. Sadece google ads değil tabii ki, wikipedia, eksi sözlükte ki entriler ve daha fazlasını kullanıp, google adwords' de bunların aratilma hacmie bakarak da yazabilir..

Ama unutmamak lazım ki; haber, portal, kadın, magazin vb bir çok siteyi kurmak, boş yere harcanak bir emek demektir.. Hürriyet, onedio, haber7, listelist varken kim ne yapsın bizi diye düşünülmeden açılan sitelerin tümü harap.. Haa ama benim size tavsiyem; 1 buçuk milyar liranız varsa eğer, gidip haber.com domainini almak olacak.. Eğer öyle yaparsanız emin olun 1-2 ay içerisinde her yazdığınız haber 2 milyon insan tarafından okunur..

Blog (yani tarih, web, teknoloji vb niş site fikirleri) açmak istiyorsanız eğer, gözlemlerim sonucu söylüyorum ki; imkansız olacak bir şey.. Burada shifdelete, wmaraci, web tekno gibiler varken kim ne yapsın senin teknoloji siteni.. Aynı zamanda tarih vb bir web sitesi açacaksanız da wikipedia gibi siteler başa bela.. Ayrıca bu durumda rakipleriniz sizden çok daha yuksekteler.. Yani rekabet çok fazla..

Peki ne yapmalı? (Bu arada yukarıda yazdıklarımı LÜTFEN yanlış anlamayın, bilmeyen arkadaşlar için durumun kritik olduğunu anca böyle belli edebilirim)
Yapılacak şey basit.! Kimsenin açmadığı fakat herkesin aradığı bir web sitesi açmak.. Belki bu dediğim diğerlerinden daha zor, sonuçta böyle bir site açmak; sanki 1 milyon aranma değeri olan fakat kimsenin bulmadığı bir domain almak gibi bir şey.. Ama emin olun, böyle bir şey bulursanız çok iyi bir yere gelebilirsiniz.. Sonuçta ilkler her zaman önemlidir :)

Sizin bu konuda düşünceleriniz neler? Peki ya siz nereden konuları buluyorsunuz? Google ads mi yoksa google trends mi sizce önemli? Bana göre google trends, sonuçta trend olan şey kısa zaman da popüler bir hale gelebilir :)
vahdettin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

BeeSeo BeeSeo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 494
  • Beğeniler 71 / 222
  • Ticaret 50, (%100)
1.5 milyar liradan kasıt milyon lira herhalde. Milyar değil, milyon bile olsa çok fazla bu miktar. Google da haber diye aratmaktansa haberler son dakika haberleri şeklinde aratılır genelde. Buna ek olarak domainin seoya etkisi %0.5-1 civarı. 200 ün üzerinde google yetkilileri tarafından açıklanmış seo kriteri var domain bunlardan sadece biri. Buna örnek vermem gerekirse haber . org domaini, belediye sitelerinin bile altında "haber" kelimesinde. Köy haberi yapan yerel sitelerin bile altında. Yazınızın kalanında da eksiklikler var. Lütfen eksik bilgilerinizle insanları yanlış yönlendirmeyin.
AhmtAkss

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 16 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Beyfendi yanlışım varsa özür dilerim fakat matematik.com url adresine gidiniz lütfen.. Bu domain adresi tam tamına 125 bin dolara satılık, yani 650 bin Tl eder bu.. Peki matematik domain ismi bir yılda ne kadar aranmış? 1 milyon tekil kişi tarafından, 1 milyon kişi tarafından aratilan şey bile 650 bin Tl ye satılıyor, 10 milyon kişi tarafından aranan domain (haber.com) ismi sizce ne kadar fiyata satiliktir?

Google da haber diye aratılmaktansa, haberler, son dakika haberleri diye aratılır demiştiniz lakin siz kendinizi google ads' den daha bilgili zannediyorsunuz sanırım? Haberler =10 milyon, son dakika haberleri =1 milyon ve haber = 10 milyon civarında aranmış.. Yani bu da demek oluyor ki haber diye aratan 10 milyon insan varken neden haber.com domain adı bize mantıksız görünsün ki? Bence çok hızlı bir giriş yapılırdı bu işlere..

Domainin seoya etkisi 0.5 demişsiniz lakin bu yanlış.! Bana google' un böyle bir açıklama yaptığına dair veya sağlam bir web linki gönderirseniz dediginize inanırım.. Ama unutmayın eğer seoya etkisi bu kadar olsaydı insanlar seo uyumlu domain satın almazlardı.. Lütfen eğer bu yorumu okuyorsaniz, google' a haberler yazınız, karşınıza haberler.com ve haber7.com çıkacak.. Neden hürriyet, sözcü vb siteler ilk iki sırada değil? Sonuçta size göre 0.5 :)

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2319
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)

BeeSeo adlı üyeden alıntı

1.5 milyar liradan kasıt milyon lira herhalde. Milyar değil, milyon bile olsa çok fazla bu miktar. Google da haber diye aratmaktansa haberler son dakika haberleri şeklinde aratılır genelde. Buna ek olarak domainin seoya etkisi %0.5-1 civarı. 200 ün üzerinde google yetkilileri tarafından açıklanmış seo kriteri var domain bunlardan sadece biri. Buna örnek vermem gerekirse haber . org domaini, belediye sitelerinin bile altında "haber" kelimesinde. Köy haberi yapan yerel sitelerin bile altında. Yazınızın kalanında da eksiklikler var. Lütfen eksik bilgilerinizle insanları yanlış yönlendirmeyin.

Niche bir domain bulun, bakın Seo'ya etkisi ne kadar fazla. Dizinde hedeflediğiniz kelimede nasıl ilk sayfaya çıkıyorsunuz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 494
  • Beğeniler 71 / 222
  • Ticaret 50, (%100)
https://i.hizliresim.com/ADzY7r.png
Öncelikle tekrardan yanlışınızı düzelterek başlayayım yorumuma. Keyword Planner'a "son dakika haberleri" yazdığınızda size "son dakika haberler" sonucunu çıkartıyor. Aynı anlama geldikleri için. Yani benim size gösterdiğim iki kelimenin de aranma hacimleri 1-10 milyon. Buna ek olarak söylediğimi yanlış anlamışsınız. 1 milyon kişi haber diye aratır. Ama geri kalan 3 milyon insan, "haberler" "son dakika haberler" ve "son dakika" şekinde aratır. Anlatmak istediğim toplam kişi sayısı. Bunun da haricinde, size zaten mükemmel örnek verdim. haber .org domaini indekste yok. Bırakın birinci sayfayı birinci sırayı ilk 100 de yok. E hani her şey domaindi? Domaini al iki yazı gir 1. sıradaydı? Bu sözüm sizin için de geçerli bekirbulut Bey.
deryaerdil AhmtAkss

kişi bu mesajı beğendi.

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2319
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
BeeSeo Ben size niche domain diyorum, siz bana nesnel kelime ile örnekler veriyorsunuz.

• Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 16 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

BeeSeo adlı üyeden alıntı

https://i.hizliresim.com/ADzY7r.png
Öncelikle tekrardan yanlışınızı düzelterek başlayayım yorumuma. Keyword Planner'a "son dakika haberleri" yazdığınızda size "son dakika haberler" sonucunu çıkartıyor. Aynı anlama geldikleri için. Yani benim size gösterdiğim iki kelimenin de aranma hacimleri 1-10 milyon. Buna ek olarak söylediğimi yanlış anlamışsınız. 1 milyon kişi haber diye aratır. Ama geri kalan 3 milyon insan, "haberler" "son dakika haberler" ve "son dakika" şekinde aratır. Anlatmak istediğim toplam kişi sayısı. Bunun da haricinde, size zaten mükemmel örnek verdim. haber .org domaini indekste yok. Bırakın birinci sayfayı birinci sırayı ilk 100 de yok. E hani her şey domaindi? Domaini al iki yazı gir 1. sıradaydı? Bu sözüm sizin için de geçerli bekirbulut Bey.

Bende sizin çok mu çok büyük yanlışızı düzeltmek isterim.. Haber.org aslında yeni kurulmuş.. Dikkat etmediniz mi thewp haber teması kullanıyor ve yazılan bütün haberler demo içerik.. thewp haber teması v5 diye google da aratirsaniz ne demek istediğimi anlarsınız.. Bu adamlar (haber.org) 2-3 ay düzenli içerik girerlerse emin olun ilk 3 sıra garanti.. Ve ayrıca hiç mi fark etmediniz bunların demo içerik olduğunu, logosu bile değişmemiş.. Doğrusu bilginize hayran kaldım :)

• Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 16 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

bekirbulut adlı üyeden alıntı

BeeSeo Ben size niche domain diyorum, siz bana nesnel kelime ile örnekler veriyorsunuz.

Hocam açık konuşmak gerekirse doğru diyorsunsunuz.. Nesnel domain de rekabet biraz fazla ama niche domain de bu öyle değil.. Ama en doğrusu TÜRKİYE' de daha önce yapılmamış bir şey olması.. Sadece bununla da kalmiyor, herkesin o konuyu merak etmesi de önemli.. Mesela eğer epey.com' u ilk siz yapsaydınız bu piyasade bir numaraydınız.. ilkler her zaman önemli.. Sonuçta TÜRKİYE' de kaç kişi ürün karşılaştırması yapiyor ki?

• Üyelik 11.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 494
  • Beğeniler 71 / 222
  • Ticaret 50, (%100)
Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az demişler. Biz sizinle orta yol bulamadık hocam. Hayırlı günler

• Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 16 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
insanın işine gelmeyen şeylere bulabildiği bahaneler.. Haklısınız hocam, değil orta yolu, sizinle baş ucu bile bulunmaz.! Bir daha görüşmemek dilegi ile, iyi günler :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al