Merhaba arkadaşlar,

aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır üye olmadan takip edip, bir çok şey öğrendim bu siteden. Hatta bazı projeler için satın alma da yaptım.

Bir projemle ilgili görüşlerinizi yazabilirseniz benim için iyi olur. Yaklaşık 3-4 sene sonra başka bir sektörde bi ticaret işine gireceğim , ne alıp satacağım tema olarak belli. Bu siteye "Ana site" diyelim, konusuna da "uzay" diyelim.

1-Aklımda şöyle bir şey var. Ben şimdiden 2 ayrı blog açsam. Ama bu bloglar kişisel blog tarzinda olacak ve 2-3 farklı konuya odaklanacak. Ama "Ana site" içeriğinden farklı.
Herbirine 2 ayrı sosyal platformlardan da hesaplar (twitter - instagram), bu sitelere içerikler girsem 3-4 sene boyunca . (hobi alanlarım olduğu için sorun olmayacaktır). "Ana site" acildiginda bu sitelerden ara ara link cikişi yapmak istiyorum.Bu bir.

2-İkincisi de "Ana site" acilişina 1-2 sene kala,
"uzay" nedir
"uzay" nasil yapilir
sıfırdan "uzay" işine nasıl girdim
yeni bir ticaret tarzı "uzay" maceram
tarzi yine iki tane yan site kurup, sadece ve doğrudan "ana e-ticaret sitesini" beslemek istiyorum.

Şimdi 1 numaralı paragrafta bahsettiğim sitelerin içerik olarak gecen yıllar boyunca içeriklerinin "uzay" dan farkli olmuş olması , oradan link çıkışını değersiz yaparmı?
Yoksa içeriğinden alakasız da olsa, ne kadar özgün, uzun ömürlü kaliteli site bahsederse okadar iyi olur mu?


İkinci sorum da, 2 numaralı pragrafla ilgili. Ben bu tarz "uzayla" ilgili blogları önceden açmadan. Site subdomain altında blog olarak açsam.
"Ana site" adı altında aynı anda açsam da bir şey değişmez mi? (uzayblog.eticatet.com gibi)

(Kişisel site içerikleri sorun değil, zaten yazıyor olduğum şeyleri internette paylaşmış olacağım)

Resmen bi seo destek hizmeti gibi sorular oldu ama cevaplarsanız sevinirim
uzerinde de tartismis oluruz.