Artık pek sık duyulmayan ama eskiden insanların kullandığı "Ahmet abim sağolsun herşeyi ondan öğrendim. Ne öğrendiysem ustamdan öğrendim. Onların hakkını nasıl öderim" gibi laflar var. İnsanlar bugüne kadar hep birbirinden öğrendi hayatı. Şimdi siz yeni nesil doğduğunuz ilk gün facebook hesabınız açılıp elinize telefon veriliyor. Her şey internette elinizin altında. Ustalarınızdan, büyüklerinizden öğrenmeniz gereken hayatı daha hızlı bir şekilde google amcadan öğreniyorsunuz. Haliyle insanlara karşı bir vefa borcunuz kalmıyor, kimseye minnet eylemiyor kimseyi umursamıyorsunuz. Fakat eskiden hiç olmayan psikolojik ve yalnızlık sorunlarını çıkardınız kendinize. Parası olanınız güzel bir gençlik yaşayıp yalnız bir şekilde ölüyor. Parası olmayanınız da zaten ya intihar ediyor ya da uyuşturucu batağına düşüyor.

Malesef eğer genel konuşmak gerekirse benim söyleyeceklerim bunlar -ki herkes hemen hemen bu konuda hemfikir-. Yok eğer sen sadece kendini kast ediyorsan ve genelden bahsetmiyorsan o zaman zaten konuyu açmanın gereği yoktu. İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ ÇÜNKÜ!