Escalous adlı üyeden alıntı

Bu örnek çok saçma olmuş. Sürü psikolojisi benzetmesi olmuş. Bir insan bir insanın hizmetciligini yapmak zorundaymış gibi bir yazı var ortada, bu saygıyla karıştırılmamalı.

Şu hikayeyi bilir misiniz?;

Bir kafese bir maymunu dövüp koyuyorlar. Sonra bu maymun bu kafeste bir kaç hafta zaman geçiriyor tek başına. Ardından bu kafese başka bir maymunu dövmeden direkt olarak koyuyorlar. Ardından dayak yiyen maymun bu yeni gelen maymunu dövüyor. Aradan bir hafta zaman geçiyor ve başka bir maymunu koyuyorlar. Bu sefer 2. Maymun bu yeni geleni dövüyor.

Yapılan bir yanlışın herkes tarafından yapılması bunu doğru kılmaz. Toplumumuzda kabul görmüş bir çok yanlış var.
Verdiğiniz örnek buna benzemiş.

Olabilir o konuda haklısınız. Ben kendime göre örnek verdim doğulu biri olarak. Kendimce kendi deneyimlerimi "kendi yaşantım üzerinden gördüklerimle" aktarmaya çalıştım. Tabii ki söylediğim her şey herkes için doğru olacak veya %100 doğru olacak diye bir şey yok. Bu yüzden asıl kast ettiğim (anlatılmak istenen) şeyin anlaşılmasını umuyor ve ufak tefek mantık hatalarımın dikkate alınmamasını rica ediyorum. Tamamen iyi niyetle yazdım tüm yorumlarımı. Okuyup ilgilendiğiniz için teşekkür ederim... :)