stan0ne adlı üyeden alıntı

ya şimdi bunun yazmanın manasını sorabilirmiyim? neden bunu yazdınız? neden böyle hassas konuları ayetleri bu ortama taşıyorsunuz? siz çok biliyorsunuz da ben sizden az mı biliyorum?
eksik bildiğimi düşünerek yönlendirmek amaçlı yazmışsanızda din yönlendiriciliği böyle olmamalı. Kerim kitabımızda yazan ayetleri biliyorum ancak size dayatılan inandığınız şekilde düşünmüyorum.

böyle konuları buraya taşıyarak tartışmalara mahal vermememinizdir size öğütüm.
iyi günler.


Tartışmaya mahal olacak bir durum yoktur. Faiz haram olduğu gibi Devlet ve millete zarar veren bir unsurdur. Devlet evet mecbur kaldığı için faizle işlem yapmaktadır ancak bu halkın suçudur. Faiz yiyenler olmasa devlet de faize yönlenmeyecek insanlar havadan para kazanmak yerine paralarını yatırıma yönlendirecektir. Arkadaş yatırım yapmak istiyor belkide bu kuracağı işle ileride birkaç kişiye ekmek sağlayacak ancak sizler bu arkadaşın parasını yatırıma değil de faize yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Arkadaş size paramı nasıl arttırırım dememiş paramı nasıl değerlendiririm demiş. Bu arada Allah'ın ayetlerini her yerde paylaşırım bu suç değil. Bundan gurur duyup "Arkadaşım beni uyandırdığın için teşekkür ederim" demek yerine neredeyse hakaret ediyorsunuz. Yanlışım 1 ayet paylaşmak mı? Peki bu yaptığınız iş faizi normalleştirmiyor mu? Ahirette kendi yediğiniz faizin daha hesabını veremezken başkasına teşfik ettiğinizin hesabını nasıl vereceksiniz. Bu dini bir forum değil biliyorum ancak dünya islam üzerine inşa edilmiştir. Bundan ne kaçış ne kurtuluş vardır. Allah cc. bir şeye haram demişse var bir bildiği deyip susmak lazım ve emrine uymak lazım. Selametle...