perigraft adlı üyeden alıntı

Merhabalar sektörde yer aldığımdan bende bir cevap yazma gereği duydum.
0 - 2000 TL arasında ki çalışmalar tamamen kişinin SEO konusunda ki bilgi birikimiyle alakalı. Web sitesinin işleyişi ve sektördeki konumundan tutunda sosyal platformlardaki varlığı, aranma hacminin aylara göre dağılımı, kullanış deneyimleri, ziyaretçi etkileşimleri gibi sürüsüne bereket alanda yapılacak olan çalışmaların geri dönüşü 2+ Ayda verimli olmaya başlar. Anahtar kelimelerin varlığı, makale içeriği, optimizasyon gibi temel skala harici trendler, organik davranış, arz-talep dengesi gibi yan etkenlerin düzenli kontrol ve güncellemesi SEO Çalışmalarının temelinde yatar. Tabi ki paket fiyatları sadece backlink, danışmanlık ya da makale hazırlamak olabilir lakin kapsamlı çalışmalar kanımca 0-3 Ay ile başlayıp sürece göre uzatılması gerekmekte. Fiyatı da web sitesinin hangi amaçla kurulduğuna ve çalışmanın detaylarına göre belirlenmeli.
Tarafıma gelen işlerde 0-3 Ay'a 4000 TL fiyat verdiğimden genelde aldığım yorumlar; "Çok pahallı, daha uyguna yapamaz mısın?" Referanslarımı kendilerine ilettiğimde çalışmak istediklerini ancak parayı iş sonunda vermek istediklerini de çekinmeden iletiyorlar. Taş yiyelim. Zaten sektörde iki makale okuyan arkadaş SEO Danışmanı/Uzmanı olduğundan vasat işlerin devamlılığı satın alınan onlarca backlink ve adsense gelirinin olumsuz etkilenmesiyle sonuçlanıyor. Rank ile page değerleri üzerine yapılacak çalışmalar ile 1000 kişinin toplam maliyetiyle kazanılan ücretin değişkenlik gösterdiği aşikar.

Sonuç olarak ucuz fiyat uzun vadede kötü sonuçlar doğurabilme potansiyeli oldukça yüksek. Fakat bu demek değildir ki her sonuç aynı olsun. Genel kaidedir. Kaliteli iş istiyorsanız paranıza kıyıp yapılan işi takip edecek, tuttuğunuz kişinin her sözünü yorumlayacak, araştıracak mantık süzgecinden geçireceksiniz. Böylelikle projeniz uzun soluklu ve kar sağlayan yapıya dönüşebilir.
Keyifli çalışmalar dilerim.


Yani suçlu benim olarak anlıyorum