kendin de üretebiliyor olman önemli. ben sırf kendi emeğimle 1 senenin sonunda günlük 1k tekil hit(50% google, %20 yandex, %20 siteyi önceden bilip giren, %10 sosyal medya) seviyelerine ulaştım. Tabi tüm içeriği kendim girdim. Site temasını kendim yazdım wordpresse giydirdim. Eğer azbuz html css photoshop biliyorsanız kendi temanızı yapmanızı öneririm. Ben hiçbir ek makale almamıştım her gün 2 konu açıyordum. Zaten site ilerledikten sonra 3-4 günde bir makale paylaşsanız da hitiniz kararında seyrediyor. İlk başlarda her gün 2 makale girin, 3. ya da 4. aydan sonra her gün 1 makale girebilirseniz eğer hit kazanmaya başladıysanız.

Yani kod yazmayı biliyor ve site açtığınız alanda makale yazabiliyorsanız 2 masrafınız var: Hosting+Domain+Zaman

Eğer hiçbirini bilmiyorsanız 250-300TL ye sağlam temalar var. Daha makul ücretlere de bulabilirsiniz tabi. Makaleler için ise her gün 2 makale olacak şekilde editör tutabilirsiniz. Ya da hazır makaleleri satın alıp her gün kendiniz belli aralıklarla makaleleri paylaşırsınız. Her makale en az 300 kelime olursa Adsense alabilmek için de iyi olur.

İlk ay 50-60 makale için (300 kelime) 180-270TL bandında makale yazdırabilirsiniz. Yani, her aydışarıdan makale temin ederseniz bu sizi ilk başta zora sokabilir. O yüzden kendi iyi bildiğiniz bir alanı tercih edin. Yabancı diliniz varsa o dilde bir site kurabilirsiniz ya da hem Türkçe hem de yabancı dilde hizmet veren bir site olabilir. Yabancı dilde makale ücretleri tabi ki de daha pahalı onu da unutmayın. Ama Türkçe sitelerle de çok iyi yerlere gelinebiliyor. Önemli olan o konuda lider vasıflara sahip olabilmek.

Ben kendi alanımda daha önce yapılmamış kalitede bir ürün ortaya koyduğumdan tutmuştu. Darısı başınıza