Burada dogmaları savunan kişilerle fizik kimya matematik biyoloji ve evrim tartışmak isterim. Ha evrimi desteklemiyorum(inanmıyorum değil cünkü bu bir gerçeklik inanç meselesi değil) diyorsanız bu cehalete şapka çıkarır giderim.
Bir arkadaş ateist sayısı az 1.1 milyar hristiyan+müslüman sayısı ateistin 2 3 katı ateist yanılıyor olamaz mı demiş. Öncelikle iş sayılarda bitseydi bundan binlerce yıl önce milyarlarca insan daga taşa tapıyordu. Dağa taşa laf edeni asıp kesiyorlardı. Aya tanrıça gözüyle bakan vardı. Demekki sayılar bir halt ifade etmiyormuş. Dogmalar hiçbir zaman bitmeyecek sadece şekil değiştirecek.
Einstein da bir tanrı olabilir deyip dinleri reddediyordu mesela fakat onun Tanrısi sizin tanrınızdan farklı bir tanrıydı zaten kendisi de bunu söylüyordu.
Evrimi ben size bilimsel verilerle kanıtlayabilirim fakat siz bana adem ve havvadan geldiğimizi kanıtlayamazsınız. Sizinkisi bir inançtır bizimkisi bir gerçeklik.
Ha isterseniz dağa taşa tapın mühim değil fakat bir şey biliyormuş gibi bilmediğiniz konularda atıp tutmayın. Misal dindarların %95i evrimi reddeder ve evrime iftira atar. Yahu kaç defa evrimi okuyup anlamaya çalıştınız? Kuran oku kuran oku diyip duran kitle kaç bilimsel kitap okudu? Kendinizle çelişiyorsunuz.
Her insan kendinden sorumludur. Bir başkasına zarar vermediği sürece istediğiniz şeye inanabilirsiniz yeter ki kendinizle çelişmeyin ve insanlarin özgürlüklerini kısıtlamayın. Misal okullarda verilecek bilimsel eğitimden bile korkuyor bu kitle çocuklar kendi kararlarini verir deistlik ateistlik artar diye. Evrimi derslerden cikaran 3 5 dandik ülkeden biriyiz. Bu yozlasmış zihniyeti aşın.
Yoksa uçan ejderhaya inan istiyorsan bana ne yahu. Yeter ki bir başkasını kısıtlama ona saygı duy. Hepsi bu.
Yoksa ben zorla zihninize matematik fizik biyoloji sokamam. Siz gerçekleri reddediyorsanız bu sizin tercihiniz fakat her insana bir seçenek sunulmalı. Yani cocuklara iyi bilimsel bir egitim verilmeli isteyene yine dini egitim verilsin fakat belli bir yaştan sonra. El kadar cocuklari cehennemle oyla buyla korkutmayın. Tanrıdan da korkmanıza gerek yok şayet bir tanrı varsa zaten bunu idrak edemezsiniz. Yani cennet cehennem vs.. kavramlarının bütünü mitolojiktir. İster inanın ister inanmayın. Yunan mitolojisinden mısira kadar. Şeytan melek vs.. kavramlarinin hepsi müslümanlik ve diger dinlerden önce vardı.
Neyse ya derin mevzular.