Ölmeden bilemeyiz.
Bilimsel olarak yaşam fonksiyonlarının hepsini yitirmiş ve üzerinden geçen zaman sonrasında tekrar bilimsel olarak yaşayan bir insan olmadığı için. Ölüm denen o kavramın sonrasını bilmemizin imkansız olduğunu düşünüyorum.
Bazı din alimlerinin bu konularda çok farklı fikirleri var. Merak ediyorum bu bilgileri nasıl edindiler? Ben bu bilgilerin kesinliğine nasıl inanacağım. İnançlı birisi bile olsam her söylenene, her denilene inanmak zorunda değilim. Birde o kadar kesin konuşanlar var ki, gittiğinde hemen sana şu soruları sorcaklar, ezberle geçmesi kolay olsun.
İnsan aklı ile Allah'ı bulabilir diye bir bilgi var. Bana çok hoş ve çok mantıklı geliyor bu cümle. Ben daha aklım ile dinin gerçekliğini kavrayamadım. Youtube'den olsun televizyondan olsun, bir çok ateisti ters köşe yapan din adamları gördüm, izledim. Fakat hala aynı fikirdeyim ki kimse görmediği, duymadığı, yaşamadığı, hissetmediği bir olayı, kavramı, tanıyı nötr birisine kanıtlayamaz. Bir din alimide dinden bahsederken okudukları, duydukları, edindikleri bilgileri kullanıyor. Onun bu bilgileri edindiği kaynağın doğruluğunu bile bilmiyoruz.
Çok fazla uzatmak istemiyorum. Bu sorunun cevabını hepimiz bir gün öğreneceğiz. O gün bir anlamı olacak mı, olmayacak mı orasını bilemem.