Böyle diyenlerin ''Allah'sız , Kitapsız'' diye itham ediliği bir ülkede yaşıyoruz arkadaşım.
Dinimizde bu konular üzerinde duruluyor , dinini düzgün yaşayan biri böyle bir şey yapmaz ama , herkes bir dine bağlı olmak zorunda değil.
Bu kişiler dinsiz diye iyi bir insan olamaz mı ?
Dediğin gibi her şey insanlıkla alakalı.Ama insanlığımızı geliştirmek içinde din gerekli bir mevzu bunuda unutmayalım.
Dinimizde bu konular üzerinde duruluyor , dinini düzgün yaşayan biri böyle bir şey yapmaz ama , herkes bir dine bağlı olmak zorunda değil.
Bu kişiler dinsiz diye iyi bir insan olamaz mı ?
Dediğin gibi her şey insanlıkla alakalı.Ama insanlığımızı geliştirmek içinde din gerekli bir mevzu bunuda unutmayalım.
Din gereksizdir demedim. Fakat şöyle bir şey demek istedim. Her şeyi imana bağlıyorlar. Halbuki bütün dinler iyiliği emredip, kötülükten sakındırır. Hinduizm, hristiyanlık ya da musevilik. Hepsinde kötülük yasaktır. Can kutsaldır, öldürmek yasaktır vs vs. var. Yani bir insanı insan yapan her şey dinlerde öğretilir.
Fakat bizim bazı arkadaşlarımız, sadece içki içiyor diye insanlıktan çıkartıyorlar. İyiliğin sadece İslamda olduğunu sanıyorlar.İyi de arkadaşım içki senin dininde günah. Her dinde günah değilki. İçki içmek kötü bir şey değildir. Sadece islam "sınav" maksatlı yasaklamıştır. Sadece bu kadar.
Yani demek istediğim, artık insanlar kendi inandığı dinlere göre diğer insanları yargılamasınlar. Herkesin inanışı farklıdır. Saygı duyacaksın. :)
Ben Elhamdülillah müslümanım. Başkalarının Allahsız, kitapsız demelerini zerre kadar umursamıyorum. Gülüp geçiyorum.