Eskiden yayınlar kaliteliydi, kitapçıya girer 5-10 arası kitap alır çıkardım. Şimdilerde kitaplar pazarlama amaçlı yazılıyor. Haliyle kitapçıya gidiyorsam (bir kaç yıldır internet üzerinden sipariş veriyorum) aklımdaki konular ile alakalı liste çıkarırım. Böyle olunca yılda 50 civarı kitap satın alırken, bu bir kaç yıldır 20 civarına düştü, çünkü kalite yok.

TV kahvaltıda ve akşam yemeğinde izliyorum. Kahvaltıda genellikle çizgi film izlerim. Gumball, Madagaskar, doremon, süngerbob, avatar, kral şakir favorilerim. Akşam haberleri izlememeye özen gösteririm. Bazen eşimin açması nedeniyle izlemek zorunda kalıyorum. Cübbeli, sakallı kişilerin programlarına Zap yaparken denk gelirsen bir kaç dakika eğlenmek için bakarım. Kanal7, a haber gibi yalaka kanalları program sunucusu ve katılımlarına sövmek için bir kaç dakika takılırım. Yanlış anlaşılmasın bazen sövmek iyi stres attırıyor.

Velhasıl, bu kadar kalitesiz bir medyada para kazanmak için ya taraflı olacak, koyunları güdeceksin, ya muhalefet olacak süt sağacaksın. Koyun gütmek tabi daha çok kazandırıyor, muhalif kanal sayısı az o nedenle...