Faizde parana dokunmayacaksan unutacaksan yatır derim. Aksi takdirde ana paranı tutup faizi çekersen paranı öldürürsün. Enflasyonun altında olduğu için faiz oranları zaten para değeri olarak oradan %-5 gol çok rahat yiyorsun.

30.000 TL yi biliyorsan borsa da bist 100 de değerlendir. Uzun vade de hepsi kazandırır. Borsa da küçük kağıda girersen 1 günde zenginde olursa 1 günde batarsında. Ama battığında o parayı birdaha kurtaramassın. Ama bist 100 için bu geçerli değil. Bugün zarar açıklayan şirket yarın başka bir yatırım ve üzerine kar açıklamasıyla paranı 3 ay içinde %30-50 büyütebilir. Uzun vade de zaten kazandırır.

Ayrıca burada en büyük muhabbet site üzerinden döndüğü için şunu söyleyeyim. Hazır siteyi almak ihtiyaçtan satılık araba bulmak gibi birşey. Herkes ihtiyaçtan satar ama aslı hiçbir zaman öyle değildir. Site düşünüyorsan iyi bir ekiple sıfırdan kendin oluştur. Bütün paranı harcama. 10.000 TL ni harca 20.000 i altına yatır dursun.

Araba alıp satmak bu devirde sıkıntı. Araba uzun vade de malesef bu memlekette kazandırıyor. ( çok saçma bir durum aslında) ama ödediğin vergi sigorta kasko 4 lastik bakım parası derken uzun vade de sadece paranı korumuş olursun belki ( bu da piyasası her daim tutan bir araba için geçerli. örneğin Volswagen, renault gibi.)

Rıskın %90 ı ticarettedir. Diyerek iyi bir pazar araştırmasıyla güzel ürünler getirip internet üzerinden satış yapabilirsin. Tek derdin kargoya yürümek olur.

Benden bukadar :) Allah'a emanet.