http://jsfiddle.net/mrQcN/ böyle birşey yapmak istiyorum yani buton 1 tıkladığımda div1 açılacak buton2 ye tıkladığımda div1 kapanacak div2 açılacak bunu nasıl yapabilirim yardım ederseniz sevinirim.
show kısmını animate, slidetoggle vs.. gibi efeklerle düzenleyebilirsin senin için önemli olan divlerin ve inputların id leri daha da geliştirilebilir. divlerin alt alta yan yana olması felan hiç önemli değil sadece div id lerine dikkat et yeterli
hocam bu divlerden 6 tane olacak :) anlatabildimmi yani 2. div açıkken adam 5. div e tıklarsa 2. div kapansın 5. div açılsın yani istediğini seçebilsin
tekrar merhaba indis mantığı ile yapılabilir tabiki diğer tüm divleri tek tek sildirebilirsiniz yada farklı düşünceler ile geliştirebilir ama benim algoritmama gelirsek ; bütün divleri gizliyorum daha sonra sadece ilk dive bi class atıyorum ve sadece o classı gösteriyorum yada direk ilk divi göster diyebiliriz. Ve daha sonra tıklanması gerek yere tıklandığında indis değerini alıyoruz ve o degere sahip gösterilecek alana yine class ekletiyorum ve o class ı gösteriyorum ki şunu unutmamak gerek diğer atadığım classları sonradan sildiriyorum. laf değil icrat gerek diyorsan buyur ; HTML KODU
Bu bir
Bu iki
Bu üç
Bu dört
Bu beş
Bu altı
Burada buton birin içeriği
Burada buton ikinin içeriği
Burada buton üçün içeriği
Burada buton dördün içeriği
Burada buton beşin içeriği
Burada buton altının içeriği
Javascript kodu <script> $(function(){ $(".divmis").hide(); $(".divmis:first").addClass("acik"); $(".acik").show(); $(".buton").click(function(){ $('.divmis').removeClass('acik'); var indis = $(this).index(); var deger = indis-1; $(".divmis").hide(); $(".divmis:eq("+deger+")").addClass("acik"); $(".acik").show();
daha sonra jQuery Kodunu oluşturacaksın ve şu olacak
show kısmını animate, slidetoggle vs.. gibi efeklerle düzenleyebilirsin senin için önemli olan divlerin ve inputların id leri daha da geliştirilebilir.
divlerin alt alta yan yana olması felan hiç önemli değil sadece div id lerine dikkat et yeterli
Adam biliyo ya :) Seni burada görmek güzel OErdem :) Yakında bir portfolyo çalışmanı bekliyoruz ;)