Herkese iyi forumlar merhaba arkadaşlar, kısa süre içerisinde adsense onayı aldığım özgün türkçe içerikli bir sitem var. İlk halinde yaklaşık 60 özgün türkçe içeriğe ulaşmıştım ancak daha sonra ingilizce sitede daha çok para var diyerek içeriklerimi silip siteyi ingilizceye çevirmiştim. İlk projem ve hobi olarak yapıyorum, para kazanma işi başlangıç aşamasında benim için ikinci planda.

Türkçeden ingilizceye çeviri yapmak benim için oldukça zordu sonuç itibariyle ana dilim olmadığı için okunabilirlik anadili ingilizce olan birisi için gözlerini tırmalayacak derecedeydi. Translate ile kopyala yapıştır yapmadım anlatılmak isteneni anlattım ancak yetersizdi, o yüzden tekrar silip türkçeye döndüm ve özgün içeriklerle devam etmek istiyorum. İngilizce içerikler için de en.siteadı.com olarak devam etmek istiyorum.

İçeriklerimin büyük çoğunluğunu İngilizce sitelerden çevirerek yazıyorum (translate değil) okunabilir ve anlaşılır olması üzerine özen gösteriyorum.

Sorum şu en ile başlayan ingilizce subdomain sitede olduğu gibi yabancı içerikleri kopyala yapıştır olarak devam etsem ve türkçe ana domain de de özgün olarak devam etsem. İngilizce içerikler yüzünden ana domainde de sıralama kaybı yaşar mıyım? adsense'den ban yer miyim? ingilizce site için sıralama kaygım yok google da çıkmasa da olur noindex bile atabilirim içeriklere ancak türkçe kısmın etkilenmesini istemiyorum. İngilizce içeriklerde de sosyal medya üzerinden hashtaglerle devam etmek istiyorum ortalama bir trafik alabilecek retweet kaynaklarım ingilizce facebook instagram didyouknow tarzı sayfalarım mevcut. Tecrübeleriniz ve düşüncelerinizle aydınlatırsanız sevinirim.