İnternette arama trendlerinde gezinirken https://trends.google.com/trends/yis/2018/PH/ filipinlere bir göz attım.

En başta ki arama sonuçlarına bir göz atayım dedim, memoryhackers gözükmekte en başta. Neyin nesiymiş diye bir baktım ve site türk bir forum sitesi çıktı. Ne alaka bende anlamadım :)

Site illegal bir site, oyun hileleri yapıyor anladığım kadarıyla. Nasıl yayında anlam veremedim. Tabiki sektör illegal olunca hite ulaşmak çok kolay oluyor.

Oyun adlarını değiştirmişler. Örneğin: https://memoryhackers.org/forums/wolftu-hile-hack.530/ wolfteam oyun ismini bu şekilde değiştirmişler. Bu şekilde bu işlerden sıyrılmak çok saçma değil mi ? Sonuç olarak o program direkt olarak o oyuna müdahele ediyor. İsterse kategorinin ve programın adı abdurrahman olsun.

Zamanında bu oyun hilelerinden çok site kapatıldı, dava yedi, para cezası yedi. En iyi ihtimalle Tib, ESB gibi erişim engeli yediler. Bu sitenin diğerlerinden farkı ne acaba ?

1,132,940 adet üyeleri var. Fakemidir, reelmidir bilmem. Kazançları ise adsenseden sağlıyorlar anladığım kadarıyla.

https://www.youtube.com/watch?v=rrxmwqg70Ho Videosunun 1:35 ile 1:50 kısmını izleyin.

Anladığım kadarıyla hileyi indirdikleri zaman hileyi kullanabilmeleri için reklamlara tıklamaları gerekiyor. Güzel düşünce, güzel proje. Bunu yapanlar çok var tabiki.

Ama ya para cezası yediler, ya adsenseden vs. banlandılar, yada başka şekilde başka ceza aldılar. Bu arkadaşların farkı ne ola ki ?