-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar en iyi resim optimizasyon olarak hangi eklentiyi kullanmalıyız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Grafik&Editör&WP
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Merhabalar,
Resim optimizasyonu pek çok farklı şekilde yapılabilir ama bence kendimin de uyguladığı yöntem gayet etkili olmakta deneyebilirsiniz.
Öncelikle photoshopda resmin kalitesini bozmadan boyutunu düşürüyorum.. Sonra masaüstüne kaydettiğim görseli TinyPNG sitesi üzerinden tekrar küçültüyorum, en son Smush ile de optimize edip siteye yüklüyorum..
Bu benim uyguladığım yöntem tabi farklı yolları kullananlarda vardır. Ama sadece ekklenti resim optimizasyonunda yeterli değildir. Bir süre sonra sitenizde gereksiz yük oluşturacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Smush eklentisinin kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Zamanla veritabanında ek yük oluşturuyor ve göstermelik optimizasyon yapıyor dikkatle incelerseniz fark edeceksinizdir.
Resimleri siteye yüklemeden önce tinypng de optimize ederek yüklerseniz en sağlıklı yöntemdir. Mevcut sitede çok resim var ise tabii ki zahmetlidir ancak bir plan dahilinde yapabilirsiniz.
Bu konuda esas önemli olan temada kullanılan görsel ebatlarına bağlı kalmaktır aslında. Yani öne çıkan görsel misal 500 x 500 ise siz 800 x 600 gibi kullanırsanız haddinden fazla yük bindirmiş olursunuz. Maalesef çoğu site sahibi bu konuda dikkatsiz davranıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
değerli bilgileriniz için teşşekür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlarında dediği gibi eklenti kullanmanızı tavsiye etmem çünkü bir süre sonra gerçekten site için gereksiz yük oluşturuyor.
Tek yapmanız gereken tinypng, tinyjpg sitelerinden görseli optimize ederek yüklemek olacaktır. Mümkün oldukça küçük boyutlu görseller tercih edin ki boyutları da küçük olsun.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ne eklentisi? chrome, mybb, vbulletin, xenforo,joomla, ghost, grav vs.
Dostum yüzlerce şey var. Tek sistem wordpress değil. bu yüzden konuları daha açık bir dil ile girerseniz daha iyi yardım alabilirsiniz.