Puanlar tamamen göstermelik. Puanlar javascripti header'dan footer'a taşıdınız mı taşımadınız mı o tarz kıstaslara göre veriliyor sayfa süresine vs. bakılmıyor. Sayfanız 20 saniyede bile açılsa orada 100/100 puan görünebilir.
Yalnız sizin sitenizde biraz daha farklı bir sorun mevcut gibi. Yani siteyi hiç optimize etmeseniz bile Londra lokasyonundan 9 saniyede açılması sorunun daha farklı bir kaynağı olduğunu düşündürdü bana.
GTMetrix'in Waterfall sekmesi var. Orada sayfanızın ecancan.js isimli bir dosyasında 404 hatası görünüyor.
Bu temanın aynısına daha önce ücretli optimizasyon çalışması yapmıştım. İyi sonuç aldık fakat temayı baştan sona günlerce editlemek zorunda kaldım bunun için. Açıkcası yerli temaları desteklemek gerekse bile dürüst olmak gerekirse tavsiye edebileceğim bir tema değil. Font boyutları çok yüksek.
Örneğin sadece Pt-Sans fontunun iki dosyası 175kb + 170kb olmak üzere çok büyüt boyutlara sahip. 345 kb yapıyor bu da sizin sayfanızın font boyutunun benim sitemin tüm sayfa boyutu yani font+css+js+html boyutuyla aynı demek oluyor.
Müşterime, tema geliştiricinizden font seçimini size bırakmasını isteyin güncelleme ile yapmasını talep edin demiştim. Pek ilgilenmediğini söylemişti.
Yine de siteyi biraz daha bilinçli bir şekilde optimize etmekte fayda var. Ki ondan sonra net bir şekilde hız sorunu temadan veya hostingden kaynaklı diyebiliriz. Bu konuda yardım almanızı öneririm.
yilmaz70 hocama da danışabilirsiniz hızlandırma konularında fazlasıyla deneyimli.
EDIT: Ben yazana kadar çoktan yazmış bile :)