lostyazilim
tr.link

Türkiye'den Alınan Adsense mi ABD 'den Alınan mı

15 Mesajlar 2.469 Okunma
lstbozum
tr.link

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Merhabalar,

1. Türkiye pinli Adsense almak ile ABD pinli bir Adsense almanın farkı nedir? Google'ın ABD hesaplı olanına daha fazla pay verdiğine dair genel bir görüş var sanırım.

2. Diğer bir husus ise yabancı Adsense hesabı açmamız halinde ne gibi bir zorluk yaşarız. Google politikalarına ters düşme durumu veya ABD bankası olmadan ödeme alamama gibi farklı farklı durumlar olur mu?

(İki sorum da İngilizce veya farklı bir yabancı dil web sitesi için)

wmaraci
reklam

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
Takip

erhanballci erhanballci Prekast prekast.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 5 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
1-abd tabanlı almak daha iyi paranı dolarla alırsın evet ordaki yayıncıların payı daha fazla oluyor dogrudur.
2 zorluk olarak eğer ingilizce biliyorsan yazışma dili ingilzce olduğu için sana sıkıntı olmaz ama bilniyorsan ordanbiraz zorlanırsın.
Ödeme alma konusunda adsensen dolar olduğu için dolar ibanı vermen lazım para dolar olarak yatacak şartların koşulların abd yasalarına göre belli olacak vergi muhabbetine seni tutarlar mı o ladar bilmiyorum
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

prekast.com.tr

LinkPicture LinkPicture WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Kontrolör
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 16 / 102
  • Ticaret 0, (%0)
Güzel konu takip

Resim Linki Almanın En Kullanışlı Yolu LinkPicture.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)

erhanballci adlı üyeden alıntı

1-abd tabanlı almak daha iyi paranı dolarla alırsın evet ordaki yayıncıların payı daha fazla oluyor dogrudur.
2 zorluk olarak eğer ingilizce biliyorsan yazışma dili ingilzce olduğu için sana sıkıntı olmaz ama bilniyorsan ordanbiraz zorlanırsın.
Ödeme alma konusunda adsensen dolar olduğu için dolar ibanı vermen lazım para dolar olarak yatacak şartların koşulların abd yasalarına göre belli olacak vergi muhabbetine seni tutarlar mı o ladar bilmiyorum

Oradaki yayıncıların payı daha fazla derken, ne gibi bir fark oluyor? Herhangi bir vergi farkı mı yoksa "senin Google hesabın ABD'den oluşturulmuş bu yüzden sana bu reklamın kazancı %30, Türkiye'den oluştulan hesabın kazancı %20" gibi bir durum mu var yani demek istediğiniz?

İkinci husus ile alakalı, elbette zaten site İngilizce olacak hesap işlemleri de İngilizce olacak ve banka hesabı dolar olacak. Türkiye yani TR ile başlayan dolar ibanı sorun yaratmaz yani değil mi? Veya pin gönderilirken Türkiye adresi sorun yaratır mı?

Yanıtınız için teşekkür ederim bu arada :)

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
Abd pinli adsense alıp payoneer hesabını veriyor, payoneer de tr banka hesabına gönderiyor. kesintiler falan değer mi belirsiz, illa ki deneyen vardır?

Payoneer Hesap Nasıl Açılır https://www.youtube.com/watch?v=JPnqpFgs9f4
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
nigne2011 Evet Payoneer ile ABD üzerinden banka hesabım var. Oraya çekmek zorundayım yani.
Peki pin Türkiye adresine gönderiliyor mu?

Benim korkum şu, hesabı açarım devam ettiririm fakat eğer bir gün açtığım ABD hesabında sorun olursa o sitem için Türkiye'den bile tekrar Adsense açamam. Multi üyeliğe izin vermedikleri için. Yani tüm emekler boşa gitmiş olur Adsense olmadan.

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
sworks TRye gönderirse abd hesap olmaz ki, ya doğrulanmış satın alacaksınız ya da fiverrden 5 dolara abd posta kutusu servisi var, sırf bu iş için çalışıyor ordan yaparsınız.

En garantisi Ad soyadı aynı banka hesabı payonner olan bir hesap ve ingilizce bir blogspot site ile adsense almak, bir kaç ay ödeme aldıktan sonra trdeki siteyi boşaltıp abd hesaba geçmek. sonuçta site satılabilen bir şey ve abd vatandaşına satmışım gibi olur, böyle sıfır sıkıntı.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
nigne2011 Teşekkürler detaylı açıklamanız için. O zaman durumu hem ben hem de diğer arkadaşlar için aşağıdaki gibi özetlersem uygun olur mu;

Amerika VPN üzerinden veya bölgeyi ABD seçerek Google hesabı açacağız. (Kendi adımıza)

Eğer ABD'de ikamet eden eş dost varsa onların adresini veya dediğiniz gibi posta kutusu kiralayarak adreslerini vereceğiz.

Adsense ödeme bilgisi olarak Payoneer'in bize tahsis ettiği ABD için olan dolar kuru banka hesabını tanımlayacağız.

1-2 kez ödeme aldıktan sonra zaten artık bir sorun kalmamış demektir. Payoneer ile düzenli ödeme alabileceğiz.

Eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen. Son olarak,
- Google'ın "fake adres - Türkiye'de ikamet etmesine rağmen ABD diye gösteriyor" gibi sebeplerle hesap kapatma olayı olmuyor o zaman. Gayet legal bir şekilde sistem dönmüş mü sayılıyor?
- En önemlisi, sizce bu zahmet aradaki kazanç farkına değer mi?

Tekrardan teşekkürler hocam. :)

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
sworks kazanç farkını bilmiyorum çünkü tr kullanıyorum, aklımda hep olduğu için nasıl yaparım diye düşündüğümden ilgi alanıma denk geldi konu. tahmini olarak abd adsensenin daha karlı olduğunu düşünüyorum, neden derseniz? dün tbm 0,50 tl idi yani reklamveren 1 tl ödemiş; dolara çevirsek bize göre 0,2 dolar ödemiş, şimdi ben adwords'e bugün 0,2 tl'lik reklam versem kim tıklar gösterime bile girmez, minumum 1 tl reklam vermem gerekir hatta ciddi geri dönüş için 5tl. durum böyle iken google'un üç kağıt yaptığını anlayabiliyorum.

VPN olayını bilmiyorum, vpnde sabit ip veriyorsa tam bu işe uygun o zaman, sabit ip olması gerekiyor çünkü.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al