Nuri07 adlı üyeden alıntı

enerjiveguc hocam banka ve para kelimeleri yasak demiştiniz bu haber siteleri için de geçerli mi peki yani ben makaleler paylaşıcam bunun bir sıkıntısını yaşar mıyım


Para yasak değil, Banka yasak. Global kullanım alanlarından dolayı. Yani almak için bir banka kurmanızı gerektirecek şartlar sunabilirler demek istedim.
Haber konusu farklı, özgün içeriğinize kimse birşey diyemez. Sadece kullanmayı düşündüğünüz domain için Türkiye de marka koruması var mı yok mu kontrol edin. Yine Habercilik alanında Marka olarak koruma altına alınmış ise elinizden domaini alabilirler. Başka bir alanda markalaştırılmış olabilir, böyle bir durum olursa sizin için sorun yok. Sizde kendi alanınızda Marka müracaatı yaparsanız 5 yıllığına marka hakları sizde olur. Kimse kullanamaz.
Genelleme; maalesef ülkemşzfe çol parlak zekalar ve fikirler marka nedenlerinden dolayı hakkını koruyamıyor. Bir kurnaz çıkıp kendş adına marka koruması alıyor ki o ismi kullananlardan tazminat yıpranma payı elde etmek için.
Türkiye ilk internet geldiği yıllarda, bir takım kurnazlar Amerika'da yaşarken birçok kurumsal kimliğin ".com" domaini 18$ dan register ettiler ve bu kurnazlıklarından ciddi gelir elde ettiler. Elbet o yıllarda ne yazık ki "com.tr" nin esamesi bile okunmuyordu. Ama şimdi önce Ulusal Marka ön planda. Siz koruma altına alın, isteyen marka değerini öder işinize geliyorsa satarsınız. 😊