Hocam genellikle aynı kategori olması makbuldür. Televizyon gibi diyorsunuz ya, televizyonların bile tek kategorisi vardır, her konuda içerik ürettiklerini sanırız.

Mesela, Haber kanalı vardır, infotainment (hem haber hem eğlence kanalları) vardır ve sadece eğlence kanalları vardır.

Hadi haber ve eğlence kanallarını çıkalım infotainment kanalları nedir diyecekseniz, onların da kategorileri vardır. Onlar da sabahları kadın programları koyarlar, Gündüz kuşağına eski programları, prime time başlangıcına haber, sonrasına popüler dizi koyarlar. Zamanları kategorize ederler.

Ama Youtube öyle değil, yayın akışı geçmez. Her zaman izlenir. O yüzden her kategoride yayın üretirseniz insanlar takip etmek istemezler. Çünkü herkes her konuyla ilgilenmez. Takip ettiklerinde onların ana ekranında görüneceksiniz. Bir programınızı izler beğenirler ve takip et butonuna basarlar (misal tarih) daha sonra bir otomobil programı yaparsınız, bir makyaj programı yaparsınız, bir yemek programı yaparsınız, bir tarım programı yaparsınız, adam der ki 4 gündür bu kanal benim ilgi alanıma yönelik bir şey yapmadı, sonra takibi bırakır.

Eğer her gün içerik üretebilecek donanıma sahipseniz, 7 kategori belirleyip, 7 kanal açıp her gün birine içerik üretin daha mantıklı olur.

Youtube'da ideal içerik girme süresi zaten 1 hafta.

Fikrimi söyleyecek olursam, haftada 2 içerik ama kaliteli bir şekilde yapın, tek veya birbirine yakın/ilişkili 2 kategori belirleyerek devam edin derim.