Günde belki binlerce site geziyorum fakat böyle bir olayla karşılaşmadım. Siteler tarafından yapılmış farklı bir yemleme işlemi olabilir. Nitekim web sitelerinin sizin tarayıcınızdaki eklentiye bu şekilde bir müdahale etmesi çok zor. Bazı sitelerde adblock engelleyiciyle karşılaşıyorum ama öyle bir durumda eğer gerekli değilse siteyi terk ediyorum yok illaki bakmam gerekiyorsa adblock engelleyiciyi yine adblock ile ben engelleyip görüntülüyorum.
Kendimde bir web yöneticisiyim ama hem site sahipleri hemde Google otomatik reklam işin bukunu çıkarttığı için mecbur kullanmak gerekiyor. Helede mobilde kesin gerekiyor. Sitenin reklamsız boyutu 500 KB ise reklamlı boyutu 1.5 MB oluyor e buda internet paketini sömürüyor resmen.
Kendimde bir web yöneticisiyim ama hem site sahipleri hemde Google otomatik reklam işin bukunu çıkarttığı için mecbur kullanmak gerekiyor. Helede mobilde kesin gerekiyor. Sitenin reklamsız boyutu 500 KB ise reklamlı boyutu 1.5 MB oluyor e buda internet paketini sömürüyor resmen.
Aynen dediğin gibi malesef. Site sahibi olarak bende google reklamlarının siteye verdiği zarardan şikayetçiyken kullanıcının şikayetçi olması gayet doğal bir durum.
Ama şunu söyleyeyim uyarı geldikten sonra eklentilere yeniden girip ekliyorum eklentiyi. Çok şaşırtıcı bir durum ama siteye girer girmez uyarı geliyor. bazen unutuyorum eklemeyi youtubeye girince jeton düşüyor :)