Merhabalar,
Kısa bir girişle kendimi başlamak istiyorum. İngilizce İşletme bölümü mezunuyum. Webmaster olarak ise arada sırada WordPress ve Nginx web server üzerinde bir kaç projeyi yürütüyorum.
Ülkemizde henüz Sahibinden ya da Yemeksepeti gibi bir projenin var olmadığını ve bu yüksek karlı ve yüksek maliyetli projelerden birisini kurmayı ilk sizin aklınıza getirdiğinizi hayal edin. Ne derdiniz: "Bu proje tutar fakat nasıl yapacağım" Tam olarak o durumdayım.
Açıkcası bu internet projesinin çalınma ihtimali olduğu için ayrıntıya giremiyorum. Belirtmeliyim ki, insanların ilgi gösterme ihtimalini %99'un üzerinde görüyorum.
Henüz dünya üzerinde bir kaç ülke dışında çok yaygınlaşmamış ve duyulmamış bir proje. Ülkemizde tutunduğunda ise yurt dışına da kolayca sunulabilir.
En can alıcı kısım ise burası, projenin sadece başlangıç aşaması için dev bir yazılımcı ordusu, ve en önemlisi beni fazlasıyla aşan, TV'lere kadar uzanan PR & Reklam yatırımı gerekiyor.
Dedim ya, projeyi en başta reklam yaparak duyurmak en önemli kısmı... Bu yüzden " Bul bir yazılım şirketi ve ekibi sonrasında projeni yürüt " dersek çook yetersiz kalacak.
Peki ne istiyorum? Biliyorum belki imkansız ama projeyi "Acun Medya" gibi bir ekip ile görüşüp ya onlara sunum yapıp satmam ya da projenin bir parçası olarak yer almam gerekiyor. Acun Medya sadece bir örnek. Demek istediğim şey, böyle büyük bir şirketin desteği ile bu projenin var olması demek, Sahibinden - YemekSepeti gibi dev şirketlerin yanına bir yenisini daha eklemek anlamına geliyor. Bundan kesinlikle eminim!
Projeyi şu kategoriden diye sınıflandırmak güç ama ağırlıklı yönü eğlence sektörü diyebilirim. Hem projeyi çaldırmayacağım hem de dev bir firma bulacağım... Zor görünüyor. :) Ne yapmamı önerirsiniz, kimlerle görüşürsem dönüş alma ihtimalim daha yüksek (sadece projemi sunmak adına)?