sworks adlı üyeden alıntı

WMSupport elbette dediklerinize gönülden katılıyorum fakat elimi kolumu bağlayan da bu zaten. Aslında sizin önerinizi görünce biraz eksik anlattığımı fark ettim.

Küçük bir ekiple veya denemeyle başarısız olabileceğimi yine bir örnek ile anlatmak isterim:

Aslında söylediğiniz ilkeler tüm işletmelerin açılmadan önce koşulsuz şartsız uyması gereken ilkeler. Spotify'ı biliyorsunuzdur. O iş için bu söylediklerinizi uygulamak ne yazıkki etkisiz kalır.

Bireysel veya 5-20 kişilik bir ekip ile Spotify platformunu kurarken ne yapabilirsiniz? Uygulamanın tutması için doğrudan reklam anlaşmaları yapmak ve kusursuz bir yazılım geliştirmek gerekir. Spotify'ı kuracağım Tarkan, Sezen Aksu gibi sanatçıların yer aldığı müzik şirketleriyle anlaşmalıyım, sözleşmeler yapmalıyım, Adsense-TV-Youtube gibi tüm platformlara reklam vermeliyim dersiniz.

Aksi halde hangi kombinasyonu denerseniz deneyin kurduğunuz Spotify projesi elinizde öylece patlar. Bu kadar büyük bir desteğin olması gerektiğini ilk mesajda bu yüzden ısrarla belirttim.

Tabi Spotify benzeri yani bir müzik projesi değil. Onun yüzlerce örneği var bu dediğim ise henüz bilinmiyor.

Yoksa benimkisi projeyi sat bırak uğraşsınlar mantığı değil. Umarım bu örnekle daha iyi aktarabilmişimdir. :)


Hocam aslında bakarsan bahsettiğimiz yüksek bütçelerle çoğu proje tutar. Para temel etkense üç dört adım ötesini görebilecek birini bulman lazım.