SEO bir yazılım, script vs. değildir hocam, kurulumluk birşey değildir. Wordpress kastediyorsanız yardımcı olması açısından yoast SEO önerebilirim.

SEO arama motoru optimizasyonudur. Ama tamamen siteyi arama motoruna göre dizayn edersen yararı olmaz. Kullanıcı odaklı ve SEO uyumlu olmalı, dengelemen gerekiyor.

Yani bir içeriğin tamamen SEO odaklı, ama karmaşıksa, kullanıcıya istediğini vermiyorsa üst sıralarda da olsanız kullanıcılar sitenizde aradığını bulamadığı için çabucak terkedicek, çabucak terketmese bile belki bir daha aramalarda gördüğünde tiklamayacak bile.

Oturum seviyesinin, kullanıcı geri dönüşününde büyük bir SEO etmeni olduğunu unutmayın. Misal, ben hürriyet, milliyet gibi sitelere girmem birşey aradığımda. Genelde ya boş postlar, yada uzatırlar da uzatırlar. Mesela yeni bir şey çıkmıştır, mesela Apex legends oyunu hakkında taktikler diye içerik girmişlerdir. İçerisinde de; Apex legends oyunundan bahsetmiştir. Ve bu oyun hakkında taktik çıkacağı zaman buraya eklenecektir yazmışlardır. Bu tüm kullanıcılarda olumsuz etki yaratmasada bende olumsuz etki yaratıyor.

Google'ın üst sıralar için 200e yakın kriteri vardır.

SEO 2ye ayrılır. İç ve dış SEO olmak üzere.

Öncelikle tamamlaman gereken kesinlikle iç seo. İç SEO sağlam olmadıktan sonra yapılan diş SEO çalışmaları (backlink, sosyal İmleme, tanıtım yazıları vs.) Çok verimli olmayabilir.

Ama güzel bir iç SEO ile, dış SEOya ihtiyaç duymadan (çok rekabet yoksa) güzel işler başarabilirsiniz.

İç SEO için en temel önerilerim;

-Gereksiz sayfalarınızı indeksletmekten kaçının. (Etiketler, arşivler vs.)
-Meta etiketlerinizi doğru ve uygun girin.
-Bir site haritası oluşturun.
-Makalelerinizi SEO uyumlu ve kullanıcı uyumlu olacak şekilde ayarlayın.
-Eskisi kadar onemsenmiyor olsada site dizayninda H taglari kullanın.
-Sunucunuzu optimize edin ve site içi hız odaklı optimizasyonlar yapın(sıkıştırma vs.).
-İlk başlarda sosyal medya dışında dofollow çıkış yapmayın.
-Resimlerinizi sıkıştırın.
-Makalelerinizi linkleme yapın.

Aklıma yazarken gelen bunlar. Yazım hataları olabilir, bu konuda kusura bakmayın telefondan yazıyorum