Istedigi kadar filistine zulmetsin bende bunu onemsemiyorum topraklarini paraya peskes cekmeden hani bi 70 75 yil evvel dusunucekti oldugumuz cografyada her ulkenin basinda bi bela var bizde yillardir terorle mucadele ediyoruz. Burda herkesin sosyal ve siyasi fikri ayriliga dusebilir sahsen ben israili gercekten ictenlikle tebrik ediyorum. Bu kinadiginiz ulke gibi yukselmek varken teknolojide laf ebeligi yapmakta cok sacma geliyor bana. Herneyse gercekci olalim bakiniz almanya 2. Dunya savasindan ciktiginda perperisandi tarih okuyanlar iyi bilir ve suan hem ekonomi hem teknoloji alaninda bizden sinifca yukarda israilde 6 gun savaslari gibi bi cok ulkeyle tek basina savasa girip gogus germis bi ulke ve en trajikomik yeride bu bahsettigim iki ulkede bizden 20 yildan fazla bi sure sonra kurulan iki ulke..... Ornekler cogaltilabilir bilinenleri yazdim. Ve bizim statumuzle bi onlari karsilastirin isterseniz netice nereye varicak?
Guzel bi soz biliyorum aksini dusunenler icin,
"Pencereniz kirliydi bu yuzden gordugunuz her insana camur attiniz."
Saygilar.
Not: savaslari yazmamdaki sebep bi ulkeyi finansal anlamda en cok gerileten faktor savas halidir. Bizde 7 duvele savas actik evet lakin 20 yildan fazla bi onceligimiz vardi onlar icin.. simdi 20 yil ilerde olmak gerekirken..