ugurx adlı üyeden alıntı

Öncelikle vakit ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Aslında İngilizcem ileri seviyede yabancı web siteleri için SEO uyumlu makaleler yazıyorum. Kendi alanım ile ilgili akademik metinleri rahatça çevirebiliyorum. Ama sırf özgüven yüzünden gerçek hayatta konuşamıyorum. Oturayım bilgisayarın başına siyasate kadar girerim aslında.

Egzersizi deneyeceğim. Çevre konusunda da size katılıyorum. Ancak şuan çevremde o uzaklaşılması gereken negatif kişi muhtemelen benim :) Yeni bir mobil uygulama projemiz var bu aralar o beni hayata bağlıyor. Bir de sokaktan sahiplendiğim köpeğim. Onun sayesinde akşamları çıkıp diğer köpek sahipleri ile sosyalleşmeye çalışıyorum, o da diğer köpekler ile oynuyor.

Yurt dışına akademik bir çalışma için gitme fırsatı bulursanız değerlendirmenizi öneririm.
Siz aslında bu sorunu aşabilecek bir bireysiniz kesinlikle. Sadece dediğiniz gibi geçmişten gelen bazı olumsuzluklar negatif ve agresif bir yapıya sahip olmanıza neden olmuştur. Özgüven eksikliğini aşabilirsiniz belki, ancak geçmişe dayalı bir agresiflik durumu varsa bunu bizlerden gelen önerilerle aşmanız zor.