Öncelik ile biraz Kıbrıs deneyimlerimden bahsetmek isterim. Bi müddet gazi mağusa'da çalışmamdan ötürü kıbrısı ve kıbrıs halkını birazcık'da tanıma imkanı buldum. Öncelik ile Kıbrıs'da Türk kökenli şirketleri çok zor tutarlar bundan emin olan yavru vatan falan hikaye tatil için değil 5-6 ay yaşamak için gidin bakalım ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar Türkleri. Her neyse kısaca şöyle söyliyeyim.

Kıbrıs Türkiyeden daha pahalı bize göre yani burda ciklet 1 lira ise kıbrısda 2 lira. Burda aldığın peynir 10TL ise kıbrısda 20TL. Ayrıca aradığın herşeyi bulamazsın. çeşit azdır ve hep dışarıdan gelir israil, iran, rusya, Türkiye, ingiltere ve çin'de. O yüzden hammadde yada malzeme sıkıntısı çekebilirsin açacağın işletmeye göre.

Ne tür bir işletme açacağına karar vermediysen gıda sektörünü tavsiye ederim yada oto yedek parça veya emlakçılık. Parsel parsel satıyolar kıbrısı iranlılara israillilere.

Şahıs işletmesi açmak istiyorsan bu zor birisi ile yani kıbrıs vatandaşı birisi ile ortaklık kurman lağzım. Arabistan usulü yani. 2. si çalışma izni gerekli normal olarak herhangi bir yerde çalışmak istersen çalışacağın işletmenin sana çalışma izni çıkarması lağzım. Kaçak olarak 1-2 şer aylık dönemler çalışabiliyorsun tabi fakat yasal değil.

Eğer burda bir şirket açıp kıbrısda şube yada mağaza olarak devam ettirmen daha mantıklı ve kolay ilk etapta. Çünkü dediğim gibi Kıbrıs vatandaşı değil isen yada bir Kıbrıslı ortağın yok ise iş yeri açamazsın.