Bir ufak esnaf olarak bildiklerimi anlatayım. Her kazanç sağladığımızda devlet bunun vergisini ister. Bunu sağlamanın en uygun yolu da sattığınız ürünün faturasını kesmektir. Ay sonu bu faturaları muhasebeciniz toplar ve ödemeniz gereken vergiyi size söyler. Lakin gider faturaları da gerekiyor.

Örnek; Toptancıdan 10 TL'ye ürün aldın. Bunun faturasını alıyorsun. Sonra o ürünü 20 TL'ye sattın ve satış faturası kesiyorsun. Senin kâr oranın 10 TL değil mi? İki faturayı da muhasebeciye veriyorsun ve oda kârın üzerinden ödemen gereken vergiyi hesaplıyor. Yani sattığın rakam üzerinden değil, ettiğin kâr üzerinden vergi veriyorsun.

Fatura kesmek için de vergi levhası gerekiyor. Ücret olarak ise tek seferlik 1500-2000 TL'yi gözden çıkarmalısınız. (homeoffice için) Sonrasında da aylık hem vergiler hem de muhasebeci ücretiniz oluyor. Mesela ben muhasebeme 200 TL ödüyorum her ay.

Dükkanı açmak 50 bin TL'ye patlamıştı bana. Vergi levhası, yazarkasa, muhasebe falan derken de 5 bin TL'ye yakın para harcadım. Ama siz homeoffice yapacağınız ve e-fatura olacağı için dediğim gibi tek seferde 2000 TL yeter de artar.

Ama bana sorarsanız da aylık 150-200 TL satış yapacaksanız ilk birkaç ay fatura kesmeseniz de olur. Baktınız işler büyüyor ondan sonra vergi mükellefi olursunuz.

Shopier'e gelirsek. Belli ufak kesintiler karşısında API sayesinde kredi kartıyla ödeme alabilirsiniz. Bu da sizi bankalardan epos almaktan kurtarır. Hem de müşterileriniz 12 aya taksit de yaptırabiliyorlar. Yani sizden 100 TL'ye bardak alırlarsa bunu 12 ay taksitle alabiliyorlar ama siz Shopier'in ufak kesintisinden sonra paranızı nakit olarak alırsınız.

Shopier kesinti oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.