Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun bir yazı olacak ama akıl, öneri verebilecek varsa çok memnun olurum.

Bir MMORPG için kendim item (eşya), NPC, yetenek vb. bir takım verilerin olacağı bir "veritabanı" oluşturup, bunları kısakodlarla (WordPress shortcode) sitemde gösterebilmek istiyorum.

(Veritabanından kastım illa ki mysql değil, veri çekilebilecek herhangi bir "şey" olabilir).

Öncelikle normal seviyede bir WordPress kullanıcısıyım. HTML ve CSS bilgim var. PHP bilgim yok denecek kadar az, onun harici JavaScript, Jquery vb. bilgim hiç yok. Bu veritabanını hangi dilde (ya da teknikte) yaparım onu da kestiremiyorum. Bu yüzden sizlere sormak istedim.

İstediğim şey şöyle olacak.

1. En başta geliştirilebilir olmalı.
Peki bu ne demek? Örneğin eşyalar kendi içlerinde türlere ayrılsın. Diyelim ki "yay", "çift el kılıç", "hançer", "asa" vb... Atıyorum bu yay alt kategorisi için 8 farklı "nitelik" olsun (hasar, ağırlık, dayanıklılık vb...) Ben bu kategorilere ya da alt kategorilere ileride ek nitelikler de ekleyebilecek olayım.

2. WordPress alt yapılı bir siteye bu veritabanından (ya da verileri nereden çekeceksek ondan) veri entegre edebilecek olayım.

Yani mesela WP'de bir yazıya şöyle bir kısa kod ekleyeyim:
[item id="238934"]
238934 ID'sine atadığım item bir link olarak eklensin, link yapısı da şöyle olsun:

item adı

3. Link olarak eklendiğinde otomatik olarak bir tooltip gözüksün.

Bu tooltipte o item, NPC, yetenek ya da her neyse ona dair simge, nitelikler gözüksün.

Örn: https://www.wowhead.com/human Bu sayfaya girdiğinizde Racials kısmında 3 yetenek var. Her birinde linkli bir şekilde yetenek var, fare imlecinizi üzerine getirdiğinizde açıklaması çıkıyor. Ben de tıpkı bu şekilde yapmak istiyorum.

Şimdi sizlere sorum şu. Böyle bir proje için hangi diller gerekir, hangi tür altyapılar kullanılır, nereye nasıl veri kaydedilir, nasıl çekilir?

Nereden adım atmalıyım sizce?