Telefondan yazıyorum, hatalar için kusura bakmayın.
1. Adım
Custom Post Type oluşturman gerek. Örneğin wp de yazılar, sayfalar vs var ya alt alta onun altına da itemler, npc ler diye yeni post type açmalısın. Bunun için ücretsiz bir örnek veriyorum fakat nette zilyon tane var araştırın hatta codecanyonda 5-10 dolara çok daha pratik ve kullanışlu custom post type eklentileri bulabilirsin muhtemelen.

https://tr.wordpress.org/plugins/custom-post-type-ui/

2. Adım
Wp-bakery yani visual composer ile sürüyle tema uyumlu çalışıyor. Bu composer a da custom element ekleyebilirsin. Az da olsa ingilizce ile nasıl ekleyeceğini okuyarak anlarsın gibi hocam. Aşağıdaki linkten direkt olarak “How to Add Custom Elements“ başlığına in basit gibi işlemler.

https://webdesign.tutsplus.com/tutorials/how-to-extend-visual-composer-with-custom-elements--cms-27834

Bu tooltip olayı falan visual composer da mevcut, eski tooltip elementine bak nasıl yapmışsa kendi custom elememtini de ona benzer dizayn edersin.

Edit2: Siteye içerik ekleme işini kullanıcılar yapmayacaksa, sadece siz yapacaksanız yani blog gibi bir site ise vs composerdan custom element eklemenize de gerek yok. Hazır elementlerden tooltip veya hoşunuza hangisi gidiyorsa onu seçin orada post type diyor yeni eklediğiniz post type ı seçin, ordan da tek tek tüm itemlere kod oluşturun.