İhtiyacı olanların, bu yazılımı arayanların bir şekilde gözüne sokmalısınız. Fakat tabi yazılımda veya freelancer çalışmalarda bu tarz talep olayları inanın çok dengesiz.

İnsanları sunucu firmasından biriyle tanıştırmak için geçenlerde foruma konu açmıştım. "Profesyonel şekilde ücretsiz LEMP sunucu kuruyorum, WP, ömür boyu SSL, memcached, php7.2 kısacası her şeyi halledip ücretsiz teslim edeceğim" dedim ve konuyu açtım. Hem de 50$ ücretsiz bakiye dahildi.
Tabii referans linkim ile üye olmaları şartım vardı. Kendi kullanmadığım ya da güvenmediğim bir firmayı asla önermem. Kazanç söz konusu olsun olmasın, ince ayrıntılara takılan birisiyimdir işini iyi yapmak açısından. Gerçekten kefil olabileceğim bir firmaydı ki bu kadar kapsamlı sunucu kurulum hizmetini ücretsiz yapanını mümkün değil bulamazsınız. :)

Konuyu multi olarak açtım, 3-5 gün de süre sınırı koydum isteyen herkese kuracaktım bir kuruş almadan ve sonrasında da destek sağlayarak.

Neyse çok fazla kişi girdi konuya fakat soru soranlar olsa da kimse bu ücretsiz hizmeti istemedi veya düşünmedi. Tabii, benim tahminimce insanların çoğu nginx'in ne olduğuna dair fikirleri bile yoktu o yüzden konuyu anlayan sayısı bir hayli azdı diye tahmin ediyorum.

Zaten şu an proje yoğunluğundan dolayı forumda özel hizmet konusu bile açamadım çünkü vaktim kısıtlı bile olsa böyle ücretsiz bir hizmet düşünmüştüm ufak çaplı. Tamam dedim, siz bilirsiniz; ücretsiz bu hizmetin süresini bitirdim.

Bittiği gibi sormaya başladı insanlar. Ücretli kurulum yaptığımdan bahsettim (tabi ticaret konusu açmadan forumda bahsetmiştim) birden bire 3-5 müşteri kısa sürede ticaret konusu olmamasına rağmen sağ olsunlar geldiler. Sonrasında bu sayı artarak gitti.

O yüzden belli olmuyor bu işler. İyi analiz etmek gerekir. Eminim kodladığınız şey php bilmem ne içeriği çekme botu olsaydı kapış kapış gidecekti :) ama siz eksikliğini gördüğünüz veya daha çok ilginizi verdiğiniz bir şeyi yapmak istemişsiniz bence bu daha iyi bir şey, eğer geçim kaynağınız şu anlık bu iş değilse bozmayın. :)