enerjiveguc adlı üyeden alıntı

İçeriğin özgünlüğü size aitse kapanmaması lazım. Onlar rahatsızlıklarından sebep bu yola başvurmuşlar, sizde aynı şekilde şikayetçi olabilirsiniz.

2019 yılbaşı itibari ile Tüm uluslararası telifler internet üzerinde geçerlidir. "Link vererek kaynak göstermek" bir seçenek olsa da, kaynağı aldığınız sitenin şartlarını mutlaka okuyun nasıl içerik alınabileceği belirtilmiştir.

Bunun nedeni Platformun Kullanım şartlarına uygunsuzluk olarak nitelendirilir. Eğer ki site kullanıcılarını rahatsız edecek durumlar, yayınlar, içerikler varsa spamlanır ve sayfanın kapanmasına kadar giden bir sürece başlanmış olur. Bunun da tüm şartları nedenleri Kurallar Şartlar bölümünde mevcuttur. Her ne kadar uzun olsa da bu Kurallar ve Şartlar, kullanıcıların haklarını, sitenin haklarını bilmeleri açısından olmazsa olmazdır. Kimse kimsenin özelini dilediği gibi dilediği mecra da kullanamaz.

Teşekkürler. Bu telif olayı şunun için de geçerli midir: Örneğin ben kendim orijinal bir görsel hazırladım. Ancak bu görselin içinde Google Görsellerden bulduğum küçük bir karikatür tarzı kedi resmi koydum. Bundan dolayı bir sıkıntı çıkar mı? Eğer telif ihtarı gelirse sayfa mı kapanır yoksa o gönderi mi silinir? Son olarak bu durumu bilmeden baya fazla telif hakkı içeren resim kullandığım paylaşım yaptıysam neler olur?