Arkadaşlar bir süredir forumda kendi sitemin reklamıma tıkladım gibi yazılar okuyorum.Bilen vardır belki ama yinede bilmeyenler için konuyu açma ihtiyacı duydum. Öncelikle kendi reklamlarınıza tıklamak tıklattırmak kesinlikle ban sebebi. Yani yaptığınız şey pirince giderken evdeki bulgurdan olmak. Gelin size başımdan geçen 2 adsense ban hikayemi anlatayım.
İlk adsense almam 12 saat sürdü. Site başka bir iş için kullandığım için günlük 7 8 özgün makale giriyordum. Sonra dedim ki buna adsense başvurayım. Başvurduktan 12 saat bile geçmeden onaylandı. Daha sonra vpn kullanarak tıklamaya başladım günde 1 2 kere tıklıyordum. Baktım pek bir şey vermiyor vazgeçtim. Aradan 1 ay geçtikten sonra tekrar tıklamaya başladım ve sonuç ban.
İkinci adsense alışımda aynı oldu. 12 saat içinde onaylandı. Bu sefer kendim tıklamıyordum. Yurt dışında tanıdığım 1 2 tanıdığa tıklattırıyordum. Tabi bunlar siteye giriyor 5 6 sayfa geziyor reklama tıklıyor reklamın içinde dahi 2 3 sayfa gezip en az 1 dakika duruyorlardı. Bir kere bağlandıkları ip den bir daha bağlanmıyorlardı. Ama gelin görün ki google bunu bile algılıyor. Direk bir güzel banı verdi.
Siteniz isterse 5 kuruş getirmesin kimseye reklamlarınıza tıklattırmayın yada tıklamayın. Başlığı böyle açıyorum biraz dikkat çekip okunsun diye.