dontlike16 ben ona katılmıyorum hocam. Para olmadan da çok iyi yerlere gelebilir. Mesala kim gibi olmak istiyorsun? Atıyorum Sina Afra. Email atıyosun, size kahve ısmarlamak istiyorum diyorsun(ama bunu öyle bir demen lazım ki sana bir katkı sağlarken ona zarar vermemeli) ve işin peşinden koşuyosun. Eğer konuşma iyi giderse sana bir girişiminde staj ayarlıyor. Hiç para kazanmayıp belki de 5 kişiyle birlikte bir evde kalmak zorunda kalacaksın ama o adamı memnun edebilirsen tüm geleceğin değişebilir.
Bknz. Success with a hundred bucks
Bence önemli olan kısa dönem yerine uzun zamanlı planlama yapmak. Aklındaki projeyi 25 yaşında yapmazsın, 30 yaşında yaparsın ama sana o 5 senelik staj başarılı olmandaki faktör olabilir. Fikrini yapan olursa da başka bir şey yaparsın. Ben 2003'te Uber fikrini bir forumda okumuştum. Projeyi kimin yapmaya çalıştığı-nasıl yönettiğinde olay. Evet belki 5 sene sonunda hiç param olmayacak ama bir network'ün olacak, tecrübenin olacak vb. Paran yokken olması gereken en önemli şeyler de bunlar bence. Ondan sonra bir işe girişmek istediğinde atıyorum bu kişi seni etohuma sokup projene destek olacak. Veya fikri anlattığında seni dinlemeye daha müsait olacak. Biri beni durdursun :D